НОВОСТИ

Додик: Нико не лаже као британски парламентарци

06/07/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да је потребно сузбити британске интересе у БиХ и не дозволити утицај Велике Британије на овим просторима, јер њихови представници износе неистине, као што је то урадила посланик Алиша Кернс рекавши да Српска православна црква шверцује оружје на Косову и Метохији.

 

– Она је очигледни лобиста. Срео сам је у Сарајеву и од почетка је заступала интересе Муслимана у БиХ, а веома се присно поздравила и пољубила са Шефиком Џаферовићем што говори о томе да су стари знанци. Можемо свједочити чињеници и да је сам реис-ул-улема захваљивао и давао јој захвалнице. Али, нико не лаже као британски парламентарци – рекао је Додик Срни.

 

Истакао је да је ријеч о лажи и клевети према СПЦ, наводећи да лажне тврдње посланика у британском парламенту не заслужују пажњу.

 

– Њу треба истаћи на стуб срама. Замислите да у једној држави, која претендује да буде озбиљна, постоји такав лажов. Никакве понуде добрих намјера не можете очекивати. Када је била у Предсједништву БиХ прије више од годину дана апсолутно је била само на страни Муслимана. Њој су основни проблем Срби. Зато је и могла да слаже тако за СПЦ и Србију – рекао је Додик.

 

Додао је да Кернсова није видјела страдање које проживљавају Срби на Косову и Метохији, али да је то дио британске политике.

 

– Британија је потрчала и прва признала /самопроглашено/ Косово. Могу им рећи само једну ствар, а то је да они немају никаквог утицаја, нити су овдје добродошли – истакао је Додик.

 

Он је рекао да је лаж која је упућена према СПЦ миленијумска и да нема никаквог основа, те да Велика Британија у сарадњи са САД жели да подреди овај дио свијета својим интересима.

 

– Европљани су стерилни у својим настојањима да се не супротстављају онима који су их тако безочно напустили. Што се тиче наше политике, ми не доживљавамо Британце добронамјерним, већ непријатељски расположеним према Србима и Републици Српској. Најбољи примјер су за то Педи Ешдаун и бројни други – указао је Додик.

 

Додао је да је врхунац цинизма у чињеници да су команданта НАТО снага Стјуарта Пича именовали да “шири демократију по Балкану”.

 

– Заиста, то могу само такви циници и злотвори као што су Британци. То је оквир у којем ми можемо да промишљамо. Британија данас не значи ништа, поготово за БиХ. Мислим да ће се њихова политика загрљаја ЕУ под туторство Британије и Америке веома брзо разбити – истакао је Додик.

 

Додик је рекао да Европа, ако жели да очува свој кредибилитет, мора бјежати из тог загрљаја.

 

– Они су лажима покушавали да овладају цијелим свијетом. Лажна Велика Британија није никакав избор за нас у БиХ – поручио је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести