НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Додик: Нисам никаква опасност за европску безбједност

16/09/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да да није никаква опасност за европску безбједност и да је њемачки министар спољних послова Аналена Бербок дезинформисала америчког државног секретара Ентонија Блинкена.

 

 

Додик је рекао да му је жао што је Бербокова дезинформисала Блинкена, појаснивши да Њемачка није зауставила средства њему већ Републици Српској.

– Ми смо замолили да се што прије повуку како би могли доћи нови инвеститори – напоменуо је Додик.

Додик је рекао како жели да предочи Блинкену да спроводи Дејтонски споразум. “Држим се тог документа који сте ви креирали. Браним документ који сте ви написали”, написао је Додик на “Иксу”.

Он је навео да би волио да било ко предочи једну реченицу, акцију или одлуку којом је изашао ван тог њиховог документа о БиХ.

– Шта то треба да урадим, а не радим што је у Дејтонском споразуму? Нисам ја никаква опасност за европску безбједност. Спроводим и браним мировни споразум који сте ви 1995. написали и њиме зауставили рат – закључио је Додик.

Државни секретар САД Ентони Блинкен рекао је да је са њемачким министром спољних послова Аналеном Бербок данас разговарао о регионалној безбједности у Европи, а нарочито о БиХ.

– Веома цијенимо њемачко руковођење када је ријеч о ограничавању одређених финансијских токова према предсједнику Републике Српске /Милораду/ Додику, поновном придруживању и јачању Еуфоровог програма Алтеа – рекао је Блинкен на конференцији за новинаре у Вашингтону.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести