НОВОСТИ

Додик о стенограму: Њемачка мисли да ће кредитима купити слободу и укинути Српску

16/09/2023

Уобичајена је пракса да ја српским кадровима доставим стенограме и не знам на који је то начин дошло у федералне медије, али имајући у виду да је било неких извода које су они изнијели, одлучио сам јутрос да пустим цјелокупан стенограм са састанка са специјалним изаслаником Владе СР Њемачке за Западни Балкан Мануелом Зарацином који није мали и људи имају прилику да то прочитају, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

Додик је рекао да је “/њемачка министарка спољних послова Анален/ Бербок лагала /државном секретару САД Ентонију/ Блинкену” и да је, како каже, лаж која се искаже на тако високом нивоу заиста велика лаж.

– Они покушавају да направе представу око обустављања средстава. У стенограму се види да сам ја пет пута тражио да они то заврше. Али то није једини новац, ми имамо аранжмане, разговарао сам и са премијером Мађарске Виктором Орбаном који је рекао да је спреман да те пројекте реализујемо. Ми имамо наше пријатеље – рекао је Додик.

Додик је навео да се Зарацин позивао на њихов Устав, а да му је он рекао да “Устав БиХ говори о суверености ове земље коју они нешто заговарају”.

– Али за сваку суверену земљу је забрањено мијешање у унутрашње ствари, поготово ако је она чланица Уједињених нација. БиХ је чланица УН-а. Како то да се Њемачка мијеша у унутрашње ствари? А шта ви то мислите, да ћете вашим кредитима купити нашу слободу и укинути Републику Српску? Нећете. Шта мислите да ја треба да прихватам ваш новац и да прихватим Шмита? Ето нећу. И шта сад? А онда оде Бербокова, због које сви причају о кризи у Њемачкој, да је привреда пала захваљујући њеној политици, а она клевеће Милорада Додика у Вашингтону – истакао је Додик.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести