НОВОСТИ

Додик: Оптужница је склепана

21/08/2023

Оптужница је склепана – коментар је то Милорада Додика након што је Суд БиХ вратио оптужницу на дораду. Да је склепана, јасно је и из објашњења Суда БиХ јер наводе да је враћена због одређених мањкавости. Чак ни судија није могао да пређе преко тога што није ваљало, каже Милорад Додик.

 

 

Већина тужилаца Тужилаштва БиХ каже одбила да ради на тој оптужници. То довољно говори колико је то снажно паковање.

“Је ли то био довољан разлог да једном неодговорном тужиоцу који на тај начин ужурбано неодговорно предочио или подигао оптужни захтјев против Милорад Додика и Лукића, је ли то није довољно да неко каже чекај стани имаш ли ти икакве одговорности овдје? Који си ти ђаво овдје да то можеш да радиш?”, поручио је предсједник Српске Милорад Додик.

Враћање оптужнице само је продужетак теме, јер не знају шта би друго. О њиховом кредибилитету најбоље говори чињеница да иноформације прије тужених добијају медији, каже Жељка Цвијановић. Све ово доказ је колико је све политички мотивисано.

“Онда дођете корак даље па погледате како ствари функционишу, па дођете до оптужнице за коју знате да је класични политички прогно, јер је то борба против неистомишљеника. Оних који су се усудили да кажу да су домаће институције те које доносе законе”, каже српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Управо то се питају сви ових дана у Српској. Њено враћање најлогичнији је потез који повђује и да је ријеч о политички монтираној оптужници, кажу из ДНС-а.

“Само Тужилаштво БиХ је способно да подигне оптужницу без кривичног дјела и да је БиХ иоле правна држава, поступајући тужилац би одговарао за злоупотребу положаја. Просто је невјероватно да неко подигне оптужницу, а да макар не измисли кривично дјело”, поручио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

Кривичне пријаве Недиму Ћосићу који је и подигао оптужницу нису стране. О томе је АТВ већ писала. Кривичну пријаву добио је прије неколико година због како је наведено злоупотребе положаја, повреде закона од стране судије али и несавјестан рад у служби.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести