НОВОСТИ

Додик: Орбан посјетио Кијев и Москву са истом жељом – прекид сукоба

06/07/2024

Подржавам посјету премијера Мађарске Виктора Орбана, Москви и Кијеву и његове истинске напоре и искрене намјере, који имају само један циљ, а то је прекид сукоба и отпочињање преговора с циљем постизања мира, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

– Орбан је и овим потезом доказао да је један од ријетких политичара у свијету којег је могуће назвати државником и то у правом смислу те ријечи, коме су мир, дијалог, напредак и развој приоритет. Сви они који ових дана критикују премијера Орбана због ових сусрета, само показују своју лошу страну, да су за наставак сукоба, наоружавање, док су дубоко ушамчени у “ратним рововима”. Такви не могу бити људи мира и не могу бити преговaрачи за постизање мира, за разлику од мађарског премијера – додао је Додик на друштвеној мрежи “Икс”.

Додик наводи, да је Орбан посјетио Кијев и Москву са истом жељом, а то је прекид сукоба.

– Они су увијек спремни да критикују сваки потез који је усмјерен на постизање мира и отпочињање преговора, док “заборављају” или намјерно прешућују да је Орбан за два дана посјетио и Кијев и Москву, а све с истoм жељом – прекид сукоба. Ниједан мир на свијету није могуће преговарати без дијалога са обје стране, на чему је Орбан и радио, чиме је по ко зна који пут показао своју величину и искрену жељу за миром у свијету – додао је Додик.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести