НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Додик: Ово је политички прогон, оптужница не постоји на правним основама

12/08/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да ће се одазвати Тужилаштву БиХ због подигнуте оптужнице, али да оптужница не постоји на правним основама и да је ријеч о политичком прогону.

 

 

“Ово је срамно, ово је угрожавање суверенитета за који се многи боре у БиХ. Ово нема везе са правом, ово је политичко насиље и сила иза које стоји амерички амбасадор Марфи у БиХ који сваки дан смишља како ће нешто учинити против Српске ширећи србофобију, придобијајући муслимане у Сарајеву да и они то раде, као што је и овај тужилац”, поручио је Додик и рекао да је ово срамно подизање оптужнице на основу наводног квази закона који је наметнут.

Он поручује да Тужилаштво није одолило притиску и прихватило је да изручи оно што се од њега тражи. Оптужница је писана данима уз асистенцију Марфија. Огласила се амбасада САД-а и канцеларија ОХР-а подржавајући оптужницу.

“Предсједник сам Републике и нисам имао дилеме између тога шта да урадим. Нисам имао никакве потребе да се осврћем на законе које немају правно утемељење. Радио сам посао предсједника, потписао указ и то ћу урадити увијек када НСРС донесе закон. Нисам тада имао дилеме, немам ни данас. Увјеренији сам у ово што радим”, каже Додик.

Он поручује да страни фактор прави поданичку атмосферу да би се довели послушни Срби.

“Тужилаштво нема уставну основу, на то Српска указује деценијама. Није ускладу са уставом, Устав није дао овлашћење БиХ да се бави овим питањем. И поред тога што сам годинама то оспоравао, одазваћу се сваком позиву који добијем. Суд има више слуха него Тужилаштво које је то морало да уради. Срамно је да имамо такве тужиоце. Обично се тужилаштво хвали независношћу и правном струком, то треба да буду високо морални правници, а не ови ниски полтрони као овај тужилац. Он је спреман да због мали чаршијских захтјева, да бу учинио срећним Бећировића, ради ово што ради”, рекао је Додик.

Он је скренуо пажњу на чињеницу да је одређено троје тужилаца да раде на овом предмету, а да је остао само један који није оклијевао.

“Тај закон за који они мене терете не постоји. Шмит није високи представник. Канцеларија ОХР-а не постоји, ако нема високог представника нема ни Канцеларије. Пола БиХ то не признаје. Не прихватају ни мешетерије које ради амерички амбасадор САД-а. Он је спреман само да напакости Републици Српској. Позвао сам неке амбасадоре који су ми рекли да Марија не могу очима да гледају. Оптужница не постоји на правним основама, ово је политички прогон. Желе да нас направе послушницима и то све одбрацујем”, рекао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести