НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Додик поднио кривичну пријаву против тужиоца Недима Ћосића

15/08/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поднио је данас кривичну пријаву Републичком јавном тужилаштву у Бањалуци против тужиоца Тужилаштва БиХ Недима Ћосића због, како је истакао, незаконите одлуке о подизању оптужниице против њега и в.д директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића.

 

 

Додик истиче да је тужилац подизање оптужнице имао намјеру да нанесе штету институцији предсједника Српске и в.д директора Службеног гласника Милошу Лукићу, због, како је наведено кривичног дјела неизвршавање одлука високог представника.

– У вршењу своје службене дужности тужиоца, односно као службено лице Тужилаштва БиХ, искориштавањем свог службеног положаја и овлаштења донио је незакониту одлуку, с обзиром да кривично дјело неизвршавање одлука високог представника није прописано Кривичним законом БиХ донесеним од стране органа надлежног за доношење акона на нивоу БиХ и по процедури прописаној Уставом БиХ – навео је Додик.

Додик наглашава да је измјене Кривчног закона “донијело” лице које се у дужем временском периоду, почев од 01.августа. 2021. године, неовлаштено бави пословима високог представника.

За то лице нема одлуке о именовању донесене од стране надлежног органа, а која је неопходна за именовање високог представника, истиче се у пријави.

кривичног дјела неизвршавање одлука високог представника

– Дакле, као јавни тужиоц у вршењу своје службене дужности, у намјери да другом нанесу штету, донио је незакониту одлуку и као службено лице, искориштавањем свог службеног положаја или овлаштења, другом нанио штету или теже повриједио права другога чиме је починио кривично дело повреда закона од стране судије или јавног тужиоца из члана 346. и злоупотреба службеног положаја или овлаштења из члана 315. Кривичног законика Републике Српске – наводи се у пријави.

Додик је истакао да захтијева да Посебно одјељење Републичког јавног тужилаштва за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала у Бањалуци у оквиру својих овлаштења предмет узме у што краћем року у разматрање, покрене кривични поступак против пријављеног, испита наводе ове пријаве и утврди све битне и одлучујуће чињенице, донесе акт о спровођењу истраге и у коначници предузме кривично гоњење пријављеног лица.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести