НОВОСТИ

Додик положио вијенце у спомен на жртве опсаде Лењинграда

24/04/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик положио је данас вијенце у спомен на жртве опсаде Лењинграда на Пискарјовском гробљу у Санкт Петербургу.

 

 

Полагање вијенаца је посвећено 80. годишњици ослобођења Лењинграда.

Вијенце су положили и Александар Беглов, губернатор Сант Петербурга, и Николај Патрушев, секретар Савјета безбједности Русије.

Пискарјовско меморијално гробље налази се на сјеверу Санкт Петербурга и једно је од највећих мјеста гдје су сахрањене жртве лењинградске блокаде. Меморијални комплекс је отворен 9. маја 1960. године.

Блокада Лењинграда почела је 8. септембра 1941. године и трајала је скоро 900 дана. Једини пут којим је у град стизала храна био је Пут живота преко залеђеног Ладошког језера.

Подсјетимо, предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је Безбједносном форуму у Санкт Петербургу, који окупља званичнике из 130 земаља.

Учесницима форума, путем видео линка, обратио се руски предсједник Владимир Путин који је поручио да сви налогодавци, спонзори и организатори терористичког напада у “Крокус сити холу” код Москве морају бити идентификовани и кажњени.

Додик је прије Безбједносног форума обишао “Експо” изложбу.

Додик је истакао да ће Форум бити прилика да учеснике у свом обраћању упозна са ставовима Српске о најављеној резолуцији о Сребреници.

Напоменуо је да српски народ никада неће пристати на наратив политичког Сарајева и дијела међународне заједнице о наводном геноциду у Сребреници.

Након јучерашњег састанка са секретаром Савјета безбједности Руске Федерације Николајем Патрушевом, Додик је истакао и да Русија неће подржати ову резолуцију.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести