НОВОСТИ

Додик: Посланици да подрже вето Цвијановићеве; Циљ свих напада на Српску је имовина

20/10/2023

Циљ свих напада из Сарајева на Републику Српску је имовина, рекао је предсједник Српске Милорад Додик током посебне сједнице Народне скупштине Српске.

 

 

Истакао је да се налазимо у сложеном тренутку.

– Општи напад на Републику Српску удружених бошњачких политика, потпомогнутих амбасадама САД и Велике Британије имају за намјеру да развласте Српску и да заврше оно што су почели 90-их година прошлог вијека – навео је Додик.

Каже да ако овај напад успије, онда више нема Српске.

– Успјели су да нам наметну теме да се ми бавимо сами собом. Уколико успије овај напад, који за циљ има отимање имовине, и то се више не крије, то је крај Републике Српске – јасан је Додик.

Позвао је посланике да у што већем броју и без оклијевања подрже вето српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

– Руководство Српске је уложило огромне напоре да очува стабилност у Српској – рекао је Додик.

Додик је река да БиХ треба да добије статус преговарача за улазак у ЕУ.

– Један од промотера је и хрватски предсједник Зоран Милановић, али сигурно је да ће се преговарачки статус дати Украјини. И то је велики проблем, јер Украјина нема заокружену територију, води се рат већ двије године, а не датје БиХ која све вријеме показује стабилност, прогутавши “жабе” у сва три народа, и бићемо одбачени – каже Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести