НОВОСТИ

Додик: Република Српска не пристаје на самовољу нелегалног странца

31/03/2024

Република Српска се залаже за поштовање Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ, онако како је и написано, а не може прихватити наметање неуставних рјешења, поручио је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

Додик је истакао да сви који тврде супротно прочитају Дејтонски споразум и све анексе и видјеће колико пута су прекршени, али ниједном од стране Републике Српске.

– Не можемо пристати на самовољу нелегалног странца да својим одлукама суспендује Уставом прописану обавезу парламента да доноси законе – поручио је Додик.

Предсједник Српске је, у ретроспективи протекле седмице, на Инстаграму подсјетио да је присуствовао обиљежавању 25. годишњице НАТО бомбардовања СРЈ у Прокупљу, као и oбиљежавању 32 годинe од првог масовног страдања Срба у Сијековцу.

– Присуствовао сам и посебним сједницама Народне скупштине Републике Српске, на којима смо усвојили закључке о нашeм дјеловању након покушаја наметања измjена Изборног закона БиХ од стране лажног Шмита, те усвојили Нацрт изборнoг закона Српске – навео је Додик.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести