НОВОСТИ

Додик: Резолуција сахранила БиХ, она више не постоји

24/05/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да све што су Бошњаци урадили са срамном антисрпском резолуцијом о Сребреници представља историјски суноврат и нема никакве везе ни са правдом ни са здравим разумом, и једино што су успјели то је да понизе све несрећне жртве, а највише бошњачке, и да сахране БиХ, јер је ово почетак краја.

 

 

Додик је нагласио да резолуција о Сребреници неће ништа промијенити, јер геноцида у Сребреници није било и према томе не постоје ни негатори нечега што није било.

Наводећи да то добро знају и муслимански политички представници, предсједник Додик је у интервјуу Срни рекао да Република Српска ништа не пориче, већ одбацује лажи и неистине које нам годинама подваљују и на којој су муслимани изградили свој идентитет.

– Јуче смо били свједоци да је Генерална скупштина у потпуности изгубила сваки кредибилитет и то се јасно могло чути из порука бројних земаља које су остале суздржане, које су одбиле гласати и биле против овог циркуса. Више од пет милијарди свјетске популације одбило је да учествује у политизацији ове теме и одлучило је да остане изван те лажне приче. То све говори о Генералној скупштини, али и муслиманима који славе то што 109 земаља од укупно 192 није гласало за њихов приједлог – рекао је Додик, упитавши шта би било да је обрнуто.

Он је нагласио да је та хистерија и антиуставно дјеловање Бошњака закуцало посљедњи ексер у ковчег БиХ. “БиХ више не постоји. То видимо из порука свих представника политичких муслимана. Еуфорија и ликовање што се један такав документ нашао у Генералној скупштини говори о томе шта они хоће и које су им намјере”, констатовао је Додик.

– То што су политички представници муслимана, заједно са Нијемцима и Американцима, планирали да разграђују Дејтон неће се никада остварити. Миран разлаз и сви срећни. Заједно нећемо и не можемо. Можемо разговарати само о раздруживању и то је то – изјавио је Додик у интервјуу за Срну.

ПРИЈЕ ЋЕ НЕСТАТИ АМЕРИКА, НЕГО РЕПУБЛИКА СРПСКА

Упитан да прокоментарише саопштење Амбасаде САД да сецесија или раздруживање Републике Српске не значи њену независност нити крај БиХ него крај Републике Српске, Додик је рекао да је легална и легитимна иницијатива о мирном раздруживању коју ће Српска поднијети у БиХ и да је неће спријечити америчка озлојеђеност и бијес исфрустрираног амбасадора Мајкла Марфија.

– Сасвим је легитимно да Република Српска предлаже, а ми ћемо предложити споразум о мирном раздруживању. Они изгледа када би се пробудили и видјели било шта што долази из Републике Српске мислили би да се ради о сецесији – истакао је Додик.

Он је оцијенио да је присутан изопачен начин размишљања код странаца, те поново указао на лажи које прате процес у вези са усвајањем резолуцијом, подсјетивши на списак од око 90 Бошњака који су живи, а имена су им уклесана на спомен плоче у Поточарима и воде се као жртве.

– То је евидентна превара о Сребреници. Они сада желе да ту причу покрију са овом тврдњом како ће нестати Република Српска. Прије ће нестати САД него Република Српска – поручио је Додик.

Американци, каже он, само и пласирају лажи да би скренули причу с дебакла у Генералној скупштини УН и начина организације сједнице и због тога прибјегавају пријетњама.

– Нису се удостојили да реагују на очигледно кршење Устава када је ријеч о покретању иницијативе у Генералној скупштини, а сада би пријетили на иницијативу коју покреће Република Српска. Е, неће моћи – рекао је Додик.

ВИШЕ ОД ГОДИНУ ДАНА БОШЊАЦИ РАДЕ У ТАЈНОСТИ ПРОТИВ СРБА

На питање да прокоментарише тврдње појединих бошњачких званичника, који и даље покушавају да убиједе домаћу и свјетску јавност, да ова резолуција доприноси помирењу и смањењу очигледне подијељености у БиХ, те да она представља лекцију оном дијелу човјечанства које, како кажу, и даље не зна разлику између добра и зла, предсједник Српске је нагласио да Република Српска, а и цијели свијет веома добро знају разлику између онога шта води помирењу и зла које хоће да оствари доминацију на овом простору кроз разне пројекте и резолуције.

– Бошњаци су јавно признали да годину дана раде у тајности против Републике Српске. Годину дана смишљено и организовано раде против Срба. Републику Српску и Федерацију не везује више ништа. Бошњачка структура је једнострано дјеловала и изашла из уставног оквира. Поруке бошњачких политичара након усвајања ове резолуције су срамне и показује да су само насјели на хушкање Њемачке и извисили у цијелој причи. То је њихов избор који ће да кошта БиХ – поручио је Додик.

БЕЋИРОВИЋЕВО ПРИЗНАЊЕ ДО КРАЈА ОГОЛИЛО БОШЊАЧКУ УНИТАРИСТИЧКУ ПОЛИТИКУ

Говорећи о изјавама Дениса Бећировића да је резолуција, како каже, “шасна за катарзу” и да се на њеном усвајању радило више од 12 мјесеци, предсједник Додик је рекао да је Бећировић својим признањем да су дуже од годину дана припремали резолуцију против Срба до краја оголио бошњачку унитаристичку политику која искључиво ради против Републике Српске.

– Тај човјек је чисто зло, примитивна и фрустрирана сподоба која активно руши БиХ и односе међу народима. Апсолутна лаж је да они хоће помирење, а са резолуцијом су по ко зна који пут показали да никада нису одустали од своје унитаристичке политике, да се нису одмакли од онога што је заступао Алија Изетбеговић у ‘Исламској декларацији’ и од зла које је жељело рат на овом простору – истакао је Додик.

Слушати Бећировића како прича о јачању културе мира, рекао је Додик, увреда је за сваког нормалног човјека, јер је он највећи хушкач који стално покушава да диже тензије и све што ради је мимо Устава и закона.

– Све ово вријеме Бећировић је активно радио с Нијемцим на плану уништења Републике Српске и разградњи Дејтона. И без имало стида то јавно и признаје. Структуре које тамо владају су потомци нациста који су у том идиоту пронашли извршиоца њихових планова и мисле да су овим нешто постигли.

Успјели су само да трајно запечате судбину БиХ. БиХ више не постоји, ни дејтонска, ни никаква. Нема Бећировић више шта да поручује ни Србији ни Србима, али Срби имају шта да њему кажу – никакве односе и никакве везе за највећим мрзитељем и ратним хушкачем не желимо да имамо, нити планирамо имати – поручио је Додик.

РЕЗОЛУЦИЈА ЈЕ ПОЧЕТАК КРАЈА НАШИХ ОДНОСА

На питање да прокоментарише изјаву Елмедина Конаковића да ће БиХ послати протестну ноту свим земљама, њих 19, које су гласале против резолуције о Сребреници, Додик је одговорио да он не може слати никоме ништа у име у БиХ, јер на то нема право.

– Може да шаље личне поруке коме хоће у име одметнуте бошњачке структуре чије је нелегалне радње признао један дио земаља у УН под притиском Њемачке и Америке. Дејтонска БиХ не даје опцију никаквом амбасадору, министру или било коме другом да саопштава своје амбиције и жеље него само званичну и усаглашену политику. Муслимани су уништили те инситуције и показали да не желе да живе с нама – појаснио је Додик.

Он је рекао да је јасно да се ради о изнуђеној активности и да ово нема никакве везе ни са Србима, ни са Сребреницом, ни са Бошњацима који су искористили свој тренутак и покушаје Њемачке, Америке и осталих да прикрију своју лицемјерну политику пред очима свијета, нарочито по питању Газе, али цијена за ту њихову грешку је БиХ.

– Конаковић гријеши ако мисли да може с нама више да разговара о било чему осим о мирном разлазу. Он је дио структуре која је правила планове како да се Република Српска заустави уз помоћ Нијемаца и лажног Кристијана Шмита. То гдје су он, Бећировић и Лагумџија свезали БиХ, нико, па ни Американци неће извући. Недорасли политички аматер и америчко-њемачки потрчко мисли да може да држи лекције и страним земљама које су добро схватиле намјере спонзора и извршилаца резолуције – констатовао је Додик.

Он је додао да је Конаковић можда и сам свјестан у шта се уплео, али очигледно је да су их Америкаци добро стегли па сад морају да раде све што им кажу иако знају да је резолуција почетак краја наших односа.

– Резолуција о Сребреници показала је једну важну ствар, а то је да Америка више није оно што је била и да су се многе земље одупрле притиску и нису се упутиле у ове спекулативне радње. Резолуција је доказ промашене америчке политике и велико ‘не’ колонизаторима и лажним моралистима. Једина добра ствар је што је прича о резолуцији послужила да се чује и глас оних који јасно кажу шта су све Американци, Нијемци и Британци радили, а сад би да држе лекције – истакао је Додик.

Он је навео да су Бошњаци само искориштени за ту врсту приче и зато је толика хистерија и зато се и овај потрчко од Конаковића дигао да нешто објашњава.

– Успјели су само да наруше односе са Србима, како би се допали Нијемцима и Американцима. Они се ту не питају ништа, никада се нису ни питали, само су били и остали послушници спремни на све како би се улизали владарима. Најпознатији бошњачки коњовезац је доказ како се слуша и агилно извршава наредба њихових ментора и налогодаваца – указао је Додик.

РЕЗОЛУЦИЈОМ СВЕ РЕЧЕНО, НЕМА ВИШЕ О ЧЕМУ ДА СЕ ПРИЧА

На питање да прокоментарише изјаву Жељка Комшића да је “стављена тачка на један вишедеценијски процес, који је започео подизањем оптужница за геноцид, настављен изрицањем правноснажних пресуда пред међународним судовима и коначно завршен усвајањем резолуције о Сребреници”, Додик је одговорио да Комшић, који никада није говорио о злочинима који су почињени над народом чије је мјесто узурпирао у Предсједништву БиХ и који никада није поменуо српске жртве, сада прича о Сребреници.

– И та изјава Комшића потврђује оно о чему стално говоримо, односно о томе какав пројекат су странци направили овдје са лажним Хрватом и лажним Србима тамо гдје су их успјели угурати. Гурнули су Комшића како би заобишли Хрвате и обезбиједили да се Бошњаци питају за све упркос ономе што каже Устав и Дејтонски споразум те тако омогућили стално прегласавање српског народа, који има механизме да то спријечи и засутави. И то радимо свих ових година. Боримо се са њиховим блокадама и подвалама и тако је годинама, али нећемо више – истакао је Додик.

Он је указао да им је ова срамна антисрпска резолуција требала да послужи да изгурају и Србе, као што су изгурали Хрвате и да наметну причу о неком новом Дејтону.

– То неће гледати. Миран разлаз је једино рјешење, јер ми с тим људима немамо више о чему причати. Они су овом резолуцијом све рекли. Нема више шта ту да се прича – поручио је предсједник Додик, подсјетивши да су се Република Српска и њени званичници све ово вријеме залагали за поштивање слова Дејтонског споразума и дејтонске БиХ, док су муслимани, уз своје стране налогодавце, све радили на рушењу Дејтона и кршењу Устава и уставних процедура.

На констатацију Срне да и СДА и СДП еуфорично поздрављају усвајање резолуције, Додик је рекао да они поздрављају документ који је сахранио БиХ, додајући да су ти људи или изван релности па не схватају да нема даље за БиХ или очекују да ће мимо Дејтона НАТО силом створити унитарну БиХ.

– Тако нешто се неће догодити колико год они сањали да ће остварити Алијине снове. Они су показали да су све ово вријеме радили против Републике Српске. Нема разлике између политичких опција Бошњака. Уједињени су у својој мржњи према Србима и не труде се то више ни да сакрију. Ликују над тиме што су успјели да доживе тешку бламажу и још једном понизе несрећне жртве.

Знамо да им српске жртве не значе ништа, али овако су показали да им и њихове жртве служе само зарад прикупљања јефтиних политичких поена. Ово је био фијаско који је показао да се силом уводи нека резолуција о једном тако важном питању и да не постоји консензус. То смо јуче чули од већине земаља и то је истина. Ово има за циљ само подизање тензија и стварања нереда у региону – рекао је Додик.

За све који случајно нису чули, а знамо да прате и слушају, каже предсједник Српске, понављам и поновићу колико год пута буде требало док не чују – у Сребреници није био геноцид!

– Сваки Србин је јуче, ако не прије схватио да су Нијемци били и остали непријатељ српског народа и да муслимани нису жељели ни онда, а не желе ни сада дијалог и сарадњу са Србима. Прилика вам најбоље покаже какав сте човјек, а Бошњаци су још сада показали да су лажи и подвале оно на чему граде и намјеравају градити свој идентитет – констатовао је Додик.

СРПСКА ЈЕ ЗА ЊИХ ИНОСТРАНСТВО

Што се тиче изјаве амбасадор БиХ при УН Златка Лагумџије да је усвајање резолуције, како каже, велики дан и за цијели свијет који је поново вратио Сребреницу у фокус и који се према Сребреници одредио као о једној планетарној трагедији, злочину геноцида”, предсједник Српске је констатовао да Лагумџија, који је тешко злоупотријебио положај по налогу изопаченог Дениса Бећировића, сада покушава да на сва звона прича како су они као нешто успјели.

– И не само Лагумџија, сви они покушавају свом народу да пласирају причу да су наводно успјели. Нису успјели ништа, осим да сахране БиХ. И гласање су одгађали више пута само да би избјегли тотално срамоћење, јер су многе земље под притиском и уцјенама натјерали да гласају. Резолуција нема никакав значај, јер је број оних који нису гласали далеко већи од оних који су се придружили болесним намјерама Њемачке да своје жртве прикаже геноцидним. Поново видимо жељу Њемачке да обезбиједи доминацију и управља овим дијелом Балкана, и њене исте болесне намјере које су једном већ довеле готово до истребљења Срба – истакао је Додик.

Он је указао да Њемачка преко БиХ показује свијету да је то њена колонија, да њен управник ту газдује, намеће законе и правила народима.

– Политика њемачких власти је крајње непријатељска према српском народу. У њиховој влади је министарка која је потомак нацисте. То је зло које не мирује и које само њемачки народ може и мора пустити низ воду – рекао је Додик у интервјуу за Срну.

На питање да прокоментарише изјаву министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да, како каже, савезници све помно прате и имају план ако се нешто деси, те да је кружио авион изнад Сребренице за вријеме одржавања сједнице Владе Републике Српске који је све скенирао и да је све под контролом, Додик је рекао да је за Хелеза територија Републике Српске иностранство у сваком смислу.

– Институције БиХ нису ништа урадиле да зауставе ту особу ни након бројних лажних исказа, ширења говора мржње и позива на рат. Тај човјек млатара, опасан је и спреман на све и самим тим с позиције на којој се налази угрожава безбједносну ситуацију – навео је Додик.

ЦРНОГОРСКА ВЛАДА НИЈЕ ПРИЈАТЕЉ СРПСКЕ, НАША СНАГА И СЛОБОДА ЈЕ У СРБИЈИ

На питање какав је његов став о подршци Црне Горе резолуцији о Сребреници, што је изненадило српски народ не само у Републици Српској него и у региону, Додик је рекао да нема Србина који, упркос ранијим најавама црногорске Владе, није остао шокиран оним што је направила Црна Гора.

– То је лекција из које сви ми, Срби морамо да извучемо поуку и да престанемо да будемо будале које увијек вјерују у правду и истину. Влада која је донијела овакву одлуку није пријатељ Републици Српској и нећемо одржавати никакве контакте с њима. Представници Срба који су заобиђени из ових процеса, остали су достојанствени и показали су свој однос према резолуцији. Ми разумијемо њихов положај, који је једнако тежак као и наш положај у БиХ – истакао је Додик.

Он је констатовао да Срби у Републици Српској и Црној Гори немају другу отаџбину осим Србије и то је показала и ова резолуција.

– Наша слобода и снага је у Србији и доћи ће дана када ћемо и званично сви бити заједно. Ми смо једно по свим питањима и све ово што смо гледали ових дана, као и срамну издају Црне Горе, ујединило нас је још више и показало да су Република Српска и Република Србија једна држава – нагласио је Додик.

Што се тиче медијских иступа Ћамила Дураковића и његове изјаве да неке земље нису ништа знале о “геноциду” у Сребреници, чак нису ни чуле, али да су гласале за резолуцију захваљујући, како је рекао, дипломатском дјеловању БиХ, Додик је рекао да Сребреници и свакој жртви која је страдала у БиХ није потребна никаква резолуција, него одговорни људи који раде на изградњи повјерења и добрих односа међу народима.

– Дураковић као потпредсједник Српске сад поново држи исте лекције, показујући непоштовање према Србима и Српској у којој има све привилегије и, што је још важније, има алате и могућности да ради за боље сутра свог народа. Али, он, као и остали Бошњаци не желе боље бошњачком народу, него само гледају свој лични интерес који задовољавају ширењем мржње према Србима. Они су лојални својим спонзорима, а не жртвама, које стално понижавају, и то су најбоље показали јучерашњим приступом – указао је Додик.

Он је подсјетио да смо годинама слушали и гледали како долази помоћ и разне донације у Сребреницу, али нисмо видјели никакве резултате.

– Тамо се ништа није радило, нити су људи видјели корист од тога. То је та политика о којој Дураковић прича. Боље би му било да објасни свом народу гдје су завршиле те донације и помоћ која је била намијењена њима – рекао је Додик, додавши да је Дураковић имао много прилика да помогне Сребреничанима и сваку је пропустио.

У БиХ ЖЕЛЕ ДА ОСТАНЕ ЊЕМАЧКО-АМЕРИЧКИ ПРОТЕКТОРАТ; СРБИ НИСУ И НЕЋЕ БИТИ НИЧИЈИ ПОСЛУШНИЦИ

На питање да прокоментарише измјене правила Уставног суда БиХ, које ће се наћи на дневном реду сједнице ове институције 30. маја, којима се омогућава доношење одлука са три гласа, односно да троје страних судија могу сами донијети одлуку, предсједник Српске је одговорио да упоредо са њемачком резолуцијом о БиХ долазе и те информације да ће у такозваном Уставном суду БиХ странци и званично сами пресуђивати и одлучивати о БиХ и сад ми треба да мислимо да то двоје није повезано, да то и није била коначна намјера, коначно рјешење.

– Прво да донесу одлуку која ће натјерати Републику Српску на реакцију и онда да уведу оно што су хтјели од почетка и тако окриве опет Србе за све. Овдје хоће да остане њемачко-амерички протекторат. То је јасно. Имају лажног Шмита, ушли су у сваку инсититуцију и интервенишу, креирали су политички процес против мене и опет не могу да промијене реалност у БиХ. Све што раде нема у Уставу. То није никакав Уставни суд, то је страна политичка организација инквизицијског карактера која има крајњи циљ да се обрачуна са Републиком Српском и пресуди у свим важним питањима како би се омогућило да контролишу све ресурсе и управљају свим – појаснио је Додик.

Он је упозорио да Нијемци, Американци и Британци желе да у потпуности неутралишу Србе и само спроводе своју агенду, али никада неће моћи да управљају ни Србима, ни Републиком Српском, као ни њеним демократски изабраним политичким представницима.

– Срби никада нису и неће бити ничији послушници, колико год нас то коштало – поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик у интервјуу за Срну.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести