НОВОСТИ

Додик са представницима српске дијаспоре у Француској

10/04/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, који током радне посјете француској престоници предводи делегацију Српске, присустује округлом столу представника српске дијаспоре у Француској.

 

 

Састанак се одржава у свечаној сали Градске управе у Паризу.

Састанку присуствује министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир и амбасадорка БиХ у Француској Бојана Кондић Панић.

Предсједник Милорад Додик раније данас пренио је француским сенаторима у Паризу да Кристијан Шмит, који нема легитимитет и легалитет, покушава да моделира уставни поредак у БиХ и да Република Српска, уколико Шмит интервенише у вези са имовином, неће имати други избор осим да брани свој статус тако што ће прогласити независност.

О повезаности француске државе и народа са Србима, свједочи споменик посвећен краљевима Петру Првом Карађорђевићу и краљу Александру Ујединитељу, на који је предсједник Српске положио вијенце. Са овог мјеста, подсјетио је Додик на немјерљиву жртву и допринос српског народа на путу ка слободи током Првог свјетског рата. Иако су ранији односи са Француском избледјели, ово је, каже, прилика и да се њихови политички руководиоци подсјете на заједничке славне дане, али и улогу ове државе када је ријеч о примјени Дејтонског мировног споразума.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести