НОВОСТИ

Додик са Зурофом: Холокауст у Другом свјетском рату никада не смије бити заборављен

06/09/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас у Бањалуци са директором Центра “Симон Визентал” из Јерусалима Ефраимом Зурофом.

 

 

Додик je нагласио да је Холокауст и страдање Јевреја у Другом свјетском рату један од најмрачнијих људских и цивилизацијских догађаја који никада не смије бити заборављен, као ни геноцид почињен над српским народом током 20. вијека.

Такође је истакао да је његовање културе сјећања на страдања битно за чување националног идентитета, нагласивши да је од велике важности што је др Зуроф одржао предавање у Бањалуци.

Додик је додао да је др Зуроф искрени пријатељ српског народа и захвалио му се на преданом раду и великом доприносу сагледавања историјских чињеница.

Током састанка предсједник Републике упознао је др Ефраима Зурофа да ће Република Српскa и Србија градити два меморијална центра посвећена јасеновачким жртвама у Доњој Градини и Београду.

Данашњем састанку је присуствовао и министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир.

Додик je у Бањалуци присуствоваo и потписивању уговора у Влади Републике Српске о продаји земљишта за реализацију инвестиционог пројекта “Лајон хил вилиџ” у Требињу.

Додик ће у 20.00 часова у Националном тениском центру у бањалучком Парку Младен Стојановић присуствовати свечаном отварању међународног кошаркашког турнира поводом 50 година постојања Кошаркашког клуба Игокеа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести