НОВОСТИ

Додик: СДА увела мафију у обавјештајни сектор

26/07/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да је СДА увела мафију у обавјештајни сектор која је требало да им, прије свега, служи за обрачун с Републиком Српском.

 

 

– Приликом формирања власти на нивоу БиХ било нам је важно да се тај притисак на Српску склони, а то је било могуће једино ако избаците СДА. То смо и урадили – објавио је Додик на Твитеру.

Он је рекао да је лидер СДА Бакир Изетбеговић “обичан преварант и лажљивац на дневном нивоу”.

– И јуче поново слушам СДА, која поново лаже и петља у вези с издвајањем средстава за куповину простора за УИО у Бањалуци, а у суштини “Тројка” сада чисти њихове лажи. Прије око 10 година са СДА и Изетбеговићем договорено је да се за потребе УИО праве регионални центри у Мостару и Сарајеву, а да се у Бањалуци прави централа УИО и регионални центар. За тај посао тада је одобрено 56 милиона КМ. Дио тог новца, 20 милиона КМ, они су потрошили за изградњу неког граничног прелаза и никад га нису вратили на ставку да се у Бањалуци то заврши. Кад је требало о томе одлучивати, онда су прихватили хајку коју је овдје направила опозиција – навео је Додик.

Он је навео да су у Мостару и Сарајеву изградили и исплатили те регионалне центре, а оспорава се само Бањалука.

– Сада СДА напада “Тројку”, која покушава да то ријеши. Стварно треба да будете морбидни или да будете лош човјек без икаквог карактера, какав је Изетбеговић, који је једно говорио, слагао, а сада напада друге који рјешавају његове бљувотине – истакао је Додик.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести