НОВОСТИ

Додик: Срби јединствен народ – данашњи дан важан за генерације које долазе

08/06/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је данашњи дан важан за генерације које долазе, јер је усвајањем Декларације о заштити националних и политичких права српски народ савладао препреке у борби за свој идентитет.

Фото: Борислав Здриња

Додик је, на централној манифестацији Свесрпског сабора “Један народ, један сабор – Србија и Српска заједно” у Београду, изјавио да Декларација јасно анализира стање српског народа и указује на будуће активности.

Додик је истакао да је кључна ријеч српског постојања – слобода, за коју су Срби кроз историју дали живот а другим народима доносили.

Додик је такође поручио да су Срби јединствен народ, гдје год да живе. Навео је да је једина алтернатива српском народу она коју се веже за државни и национални интерес.

– Нема босанских Срба, ми смо Срби гдје год живимо, припадници јединственог народа. Кроз борбу свих ових година и деценија нашао се човјек који је стао на чело српског народа и државе, а тај човјек је Александар Вучић, који води народ у тешким годинама опоравка и стабилизације српске државе – нагласио је Додик, захваливши Вучићу за разумијевање и подршку.

Додик је најавио могућност да ће веома брзо тражити подршку за статус Републике Српске јер је, каже, немогуће живјети са онима који су покушали на српском народу наметну геноцидност.

– Немогуће је да живимо са онима који су мучки и покварено, лажно и тајно покушали да нам наметну геноцидност као трајно обиљежје овог народа који то није. Све ћемо то чинити у миру, имамо начина, знамо да можемо – истакао је Додик.

Додик је навео да је данас речено и да је Косово и Метохија неотуђиви дио Србије, али је исто тако неотуђиви дио Републике Српске.

– На томе смо градили наш национални понос и идентитет – нагласио је Додик.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести