НОВОСТИ

Dodik: Srbi su najbolji narod, nećemo ratovati, ali hoćemo razgovarati

22/04/2021

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je saradnja Republike Srpske i Srbije na ekonomskom i drugim planovima do sada najbolja u istoriji ovih odnosa.

Dodik je zahvalio Srbiji jer vodi računa o Srpskoj, čemu posebno doprinosi Aleksandar Vučić kao predsjednik Srbije, koji podržava brojne projekte podrške lokalnim zajednicama, ali i velike projekte poput izgradnje hidroelektana na rijeci Drini, aerodroma u Trebinju, auto-puta koji će spojiti Banjaluku i Beograd i slično.

On je naveo da je Vučića upoznao sa težnjama političkog Sarajeva za eliminacijom prava Srpske, te težnjama pomenutih političkih krugova da uspore razvoj Srpske.

Dodik je rekao da ne stoje tvrdnje političkog Sarajeva i drugih da su predstavnici Srpske “genocidaši”, te da su to nepristojne etikete.

“NJihova politika je slabljenje Srpske, ali to nećemo dozvoliti”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sjednice Vijeća za saradnju Republike Srpske i Srbije u Palati Republike u Banjaluci.

Dodik je poručio da Republika Srpska želi mir, da neće voditi nikakve ratove i da nema takve planove, iako neki, kako je rekao, uporno pripisuju Srpskoj takve priče.

– Srbi su najbolji narod. Mi nećemo da ratujemo, ali hoćemo da razgovaramo – istakao je Dodik.

Dodik je istakao da niko neće ukinuti Republiku Srpsku, kako to planiraju oni koji se pozivaju na Islamsku deklaraciju.

On je poručio da Republika Srpska ostaje dosljedna poštovanju Dejtonskog sporazuma.

– Republika Srpska nema plan da izađe iz BiH, ali kako rade ovi iz Sarajeva, oni će nas istjerati – rekao je Dodik i dodao da je svaki projekat Srpske opstruisan iz Federacije BiH.

Prenosi: ATV BL

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести