НОВОСТИ

Додик: Српска ће порадити на мјерама да спроведе поступак самосталности

15/04/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће Српска, као одговор на резолуцију о Сребреници, покренути поступак самосталности.

 

 

Поносан сам на одлучност да спроведемо ове мјере, по питању самосталности – истакао је Додик на конференцији за новинаре.

Додаје, да је елита босанских муслимана резолуцијом о Сребреници, себи направила озбиљан “ауто-гол”.

– Елита босанских муслимана је развалила комплетну структуру уи дјеловање међународног сектора у БиХ. Геноцид у Сребреници, се није десио, да јесте, не би било потребе да се стално намеће та тема. Судови који су пресудили, те осуде се односе на појединце, не на народ – наводи Додик.

Истиче, да је на простору Сребренице од 1992. до 1995. године погинуло је 4.100 Муслимана, а нигдје се не помиње између 2.500 и 3.500 Срба који су тамо убијени. Геноцид је измишљотина која ће нас раставити. Покушавају да нас приморају да останемо, поред чињенице да нас блате. Од Сребренице желе да направе синоним за геноцид, а и даље се не зна, колико заправо има погинулих – наводи Додик.

– Република Српска је стабилна и способна да се заштити од свих напада. Никакви разговори о прихватању тзв. резолуције о Сребреници неће постојати. Мирна подјела је једино рјешење за све народе у БиХ. ЦИК БиХ је узурпирао надлежности које припадају Републици. Изборни закон Српске је у складу са Уставом – наводи Додик.

Остале Вијести