НОВОСТИ

Додик: Српска ће тражити своје мјесто у новим геополитичким односима

03/04/2023

Свијет више није као што је био прије десет година јер је на сцени нова прерасподјела моћи и Српска у томе мора тражити своје мјесто, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, пред почетак трибине “Геополитичке трансформације и Република Српска” у Бањалуци.

 

 

– Привилегија је добити мишљење стручњака. Данас знамо да свијет не изгледа као прије десет година. Изазов је промишљати гдје ће се кретати Република Српска – рекао је Додик.

Додик је нагласио да је Република Српска трајно незадовољна чињеницом да се мијењао Дејтонски споразум који је урушен од САД, Велике Британије и ЕУ.

– Дејтонски споразум је предвидио да само стране, Република Српска и ФБиХ, могу мијењати политички систем, а то су радили други са судијама Уставног суда – рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске је нагласио да је у овом времену логично постављати питања како и гдје се кретати и додао да није воља Српске да остане тамо гдје се намеће беспоговорна воља и понашање како други прижељкују.

На данашњој трибини, између осталог, говориће професор из области геополитике из Француске Пјер Емануел Томан, професор из области медија, етике и технологије у Јапану Петер Мантело, професор филозофије у Санк Петербургу у Русији Александер Лвов, професор енглеског језика и превођења у Италији Даглас Марк Понтон, као и професор Богдана Кољевић Грифит.

Скуп се одржава у Академији наука и умјетности Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести