НОВОСТИ

Додик: Српска добро мјесто за инвестирање; Бројни пројекти широм Републике

06/04/2023

Република Српска се препознаје као добро мјесто за инвестирање и ми у задње вријеме имамо положене камене темељце за неколико фабрика које би требало да запосле велики број људи, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

– Рецимо, само у Прњавору се разговара о томе да треба да дође једна њемачка компанија која ће запослити преко 900 људи – рекао је Додик гостујући у емисији Телеринг.

Нагласио је да је Требиње међу најбољим дестинацијама за одмор које су прогласиле стране агенције.

– Крупу на Врбасу су исто прогласили једним од најљепших села за одмор. Те информације долазе до публике, која је широка, која нас прати. А агенције, што се тиче Републике Српске управо су узеле ове ствари – повећање извоза, стабилност цијена, инфлација, најјефтинија струја која омогућава и утиче на социјалне статусе људи, али и на статус и конкурентност саме привреде. Све је то важно и све то утиче на тај обрачун – истакао је Додик.

Када је ријеч о Бањалуци, предсједник је рекао да се у задњих 15 година доста тога изградило.

– Није постојала зграда РТРС-а, гдје смо сада, није постојала зграда Владе Републике Српске, није постојао транзит који је изграђен у задње вријеме. Бањалука је била упечатљиво неосвијетљен град. Она данас сија, изгледа сјајно, чисто, уредно. У њој можда има неких који су неким незадовољни, али таквих има и у најбогатијим земљама свијета – нагласио је Додик.

Подсјетио је да се Бањалука припрема за један догађај који ће одредити њену новију историју, а то је Српска опен.

– Присуствовао сам сједници Организационог одбора тениског турнира на којој су дефинисане завршне активности у вези с турниром. Све је спремно и турнир ће званично бити отворен 12. априла – поручио је он.

Истакао је да је у плану да се на простору Градског стадиона направи нова зграда Парламента Републике Српске и да се направи Конгресни центар који би могао да окупи еминентне људе из свијета.

– Бањалуци то треба и она иде ка томе. Бањалука је добра и пожељна дестинација коју многи желе да посјете и да виде – каже Додик.

У задње вријеме имамо 500.000 путника на нашем аеродрому, рекао је Додик, и додао да је раније било 20.000 до 30.000 на годишњем нивоу.

– Кад дођете до те мистичне цифре од 500.000 онда вам се почну појављивати инвеститори који би улагали у опремање аеродрома, ширење аеродрома и управо то и радимо. Пројектујемо идејно рјешење новог аеродромског комплекса који треба да задовољи наше потребе у наредних 50-так година – поручио је Додик.

Истакао је да је Република Српска стабилна и мирна.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести