НОВОСТИ

Додик: Српска има право на одлуку о мирном раздруживању, споразум до краја јуна

30/05/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Српска има право на одлуку о мирном раздруживању, јер је у државну заједницу БиХ унијела своју територију, надлежности и самосталност.

 

 

Додик је рекао да ће до краја јуна Република Српска Федерацији БиХ понудити споразум о мирном раздруживању, који ће садржавати и аналитички дио о угрожавању Дејтонског мировног споразума.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске данас донијела одлуку да именује Радну групу за израду споразума о мирном раздруживању са ФБиХ, рекавши да Српска има право на ту иницијативу која је заснована на Уставу и Дејтонском мировном споразуму.

– Ми смо рекли да ћемо до 30. јуна то урадити и урадићемо. До краја јуна ми ћемо направити анализу краха Дејтонског споразума који је остао само у сегментима. Многе ствари нису уставне у овој земљи и рећи ћемо да ми не можемо да останемо у тој заједници у коју смо раније унијели своју територију, своју надлежност и самосталност. Имамо право на то, без обзира што Американци измишљају и мисле да их се неко боји. Нису они безопасан противник, знају они свашта урадити, али то не значи да су у праву – истакао је Додик.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести