НОВОСТИ

Додик: Српска наставља да гради сарадњу са пријатељским земљама

04/03/2024

За Републику Српску остаје један од најважнијих приоритета да гради сарадњу са свима и да ојачамо односе са нама пријатељским земљама, који су се показали као традиционално добри, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

– Након посјета Русији и Бјелорусији, за Српску је важно и учешће на Дипломатском форуму у Анталији, гдје смо имали прилику разговарати с људима који разумију сложеност односа у БиХ и желе да чују наш став. Један дио Запада и даље остаје и слијеп и глув за оно што Српска поручује, али све је више оних које занима шта имамо рећи и то је оно што нас радује – нагласио је Додик.

Како он наводи, у Анталији су се чуле неке важне поруке, које су биле јаче и звучније од сваког покушаја дијела БиХ да негира права Српске и да је представи као деструктивни фактор.

– Двојац који представља бошњачки фактор у Предсједништву потрудио се да понизи БиХ и износи поруке и ставове који могу само да нанесу штету БиХ. Чули смо и министра спољних послова, који је износио ставове који показују да Бошњаци и даље имају навику да кад год се нађу у позицији да разговарају изван БиХ, трче да оптужују Републику Српску, као да нису ни свјесни да без Српске не могу да доносе одлуке и да на крају дана морамо да сарађујемо ако желимо да идемо напријед – наводи Додик.

Истиче, да је одсуство свијести велики проблем за Бошњаке, јер покушавајући да нађу подршку за своју унитаристичку политику, уништавају сваки напредак који заједно постигнемо.

– Гледали смо једног /бошњачки члан Предсједништва Денис/ Бећировића који је у Турској поново покушао да пласира лажни наратив о НАТО путу и да оптужи Српску за све што постоји. Ипак, јавност у БиХ добро зна на који начин је тај исти Бећировић нарушио односе с том земљом. Скандал који је изазвао инсистирањем на именовању амбасадора који није прихватљив Турској, тешко да ће тамо заборавити, колико год он покушавао да све то замагли причом о неким сепаратистима који му се привиђају, као и својим изјавама које обилују мржњом према свему што је српско. Таквог човјека више нигдје не доживљавају као озбиљног, а самим тим ни БиХ гдје год се он појави – саопштио је Додик на друштвеној мрежи “Икс”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести