НОВОСТИ

Додик: Српска располаже енергетским потенцијалима

21/03/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Српска располаже значајним енергетским потенцијалима, а уочи Самита енергетике у Требињу, поручио да је управо ова област једна од најважнијих глобалних тема.

 

 

Истакао је да Република Српска има предност и да сада можемо да будемо задовољни када је ријеч је о производњи електричне енергије.

– Мора се правилно располагати инвестиционим потенцијалима у сектору енергетике, као и да се мора обратити пажња на одржавање система да процес производње електричне енергије и дистрибуције не би био угрожен – рекао је Додик.

Истакао је да има бројних изазова када је ријеч о сектору енергетике, али да је Самит у Требињу, којем ће присуствовати представници политичког и привредног живота Српске, БиХ, региона и Европе прилика да се о томе разговара.

Самит енергетике, који организују Електропривреда Републике Српске, компанија СЕТ и града Требиње, окупиће наредна три дана 720 учесника, међу којим је и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

Покровитељи Самита који окупља стручњаке, научнике и доносиоце одлука из области енергетике, привреде и индустрије су Влада Републике Српске и Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести