НОВОСТИ

Додик: Српска се залаже за европски пут БиХ, али не може дозволити да се на том путу одрекне саме себе

03/12/2023

Република Српска се залаже за европски пут БиХ, али не може дозволити да се на том путу одрекне саме себе, својих уставних надлежности, имовине и да пристане да буде празна љуштура – навео је предсједник Српске Милорад Додик.

 

 

– На предстојећем састанку у Бриселу затражићу да се досљедно у пакету спроведу и реализују сви приоритети из Мишљења Европске комисије, али ћу рећи и да БиХ треба да буде суверена земља, а не колонија, јер је то неопходно да би напредовала на европском путу. То значи да странци морају да оставе БиХ њеним легално изабраним политичким представницима – навео је Додик у објави на Инстаграму.

Навео је да је током седмице присуствовао освештању храма посвећеног Светом Сави у Фочи, те да му је припала велика част да буде кум храма.

– Такође сам боравио у Београду и разговарао са градоначелником Александром Шапићем. У Србији имамо патриотске снаге, предвођене предсједником Александром Вучићем, које су увијек показивале добар однос према Српској. Сматрамо да је сасвим природно да политички подржимо те политичке опције – написао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести