НОВОСТИ

Додик: Српска све стабилнија и уређенија

08/01/2024

Полагањем вијенаца за погинуле борце и жртве фашистичког терора, као и погинуле борце у Другом свјетском рату, те за 12 бањалучких беба почињемо обиљежавање Дана Републике, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

“Српска Дан Републике обиљежава као боља, јача, те политички и институционално стабилнија и уређенија”, рекао је Додик након што је положио вијенце на Тргу палих бораца НОР-а у Бањалуци и Споменик погинулим борцима Војске Републике Српске.
Он је истакао да Република Српска показује способност да управља процесима и егзистира у отежаним околностима у којима поједине земље Запада воде хибридни рат против ње.

“Тај рат подразумијева специфичне мјере којима можемо да свједочимо посљедњих мјесеци и дана. У сваком случају ми смо веома одлучни да очувамо стабилност и мир уз поштивање устава Српске и БиХ. Тиме желимо да сачувамо тековине мировног процеса који је завршен у Дејтону и којим је подарен политички систем у БиХ којим се подразумијева висока самосталност и аутономија Српске. То је оно што хоћемо и чему тежимо”, поручио је Додик.

Додик је нагласио да је Република Српска показала да је заједница љубави и солидарности.

“Прославили смо многе празнике посљедњих дана и свим људима који славе Божић желим мир и благостање уз традиционални поздрав: Мир Божији – Христос се роди”, поручио је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести