НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Додик: То што сада ради опозиција није најважнија тема

27/08/2023

Опозиција је вјероватно сада схватила да политички живот у Републици Српској треба да се одвија на нивоу Народне скупштине па покушава да привуче неку пажњу, рекао је предсједник Републике Српске.

 

 

– Али то што сада ради опозиција није најважнија тема – објавио је Додик на свом Инстаграм налогу.

Навео је да је кључно питање у БиХ, питање имовине и постоји намјера да се дође до тога да лажни високи представник наметне закон и да каже да имовина припада БиХ с циљем обесмишљавања Републике Српске.

Каже да је у интервјуу АТВ-у нагласио да то што ради опозиција није најважнија тема, већ да ли ће пристати на одлуке које доноси лажни високи представник.

– Мој приступ је да нема разговора о имовини. То је завршено. У Уставу БиХ пише да је БиХ састављена од два ентитета и да све оно што није искључиво дато БиХ припада ентитетима. Завршено, нема даље – написао је Додик.

Током прошле седмице, предсједник Српске је имао сусрете у Будимпешти с предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном, предсједником Србије Александром Вучићем, предсједником Турске Реџепом Ердоганом, предсједником Азербејџана Илхам Алијев и с многим другим државницима.

– На најбољи могући начин показали смо да Република Српска никад није имала више пријатеља који разумију наш положај и политичку борбу за одбрану наше уставне позиције – навео је Додик.

Додао је да је боравио и на подручју Источног Новог Сарајева, гдjе је положен камен темељац за школу, а подијељени су и кључеви станова за смјештај избјеглих породица.

Одржан је састанак лидера странaка које чине власт на заједничком нивоу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести