НОВОСТИ

Додик: Умоболне и морбидне поруке аустријског НАТО лобисте

08/11/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да коментари аустријског НАТО лобисте Гинтера Фелингера нису уопште “духовити”, како то сматрају појединци, напротив они су умоболни и морбидни, а што је још горе – веома је забрињавајуће да се његове поруке уопште преносе у медијима и шире друштвеним мрежама јер у њима само исијава мржња према српском народу и позиви на насиље.

 

 

“Свугдје у свијету такве изјаве и њихово даље преношење у медијима и на друштвеним мрежама наишло би на осуду и било би санкционисано. Међутим, с обзиром да је ријеч о србомрзачким порукама у којима он позива на бомбардовање Бањалуке, а недавно и Београда онда се то назива ‘духовитошћу'”, истакао је предсједник Српске за Срну упитан да прокоментарише Фелингерову објаву на “Иксу” у којој је навео да се “у случају рата мора бомбардовати Бањулука и срушити нова зграда Владе Милорада Додик унутар два сата након што започне свој рат за отцјепљење, те да је то једини начин да се разговара с Додиком и да се спријечи да започне свој балкански рат”.

Он је додао да у тим порукама не види ништа “духовито”, осим да је то болесно и морбидно, те на тај начин шири мржњу према српском народу, Републици Српској и Србији.

Додик је нагласио да је овај аустријски НАТО лобиста најмање позван да прича о Милораду Додику који никоме није пријетио ратом.

“Својом објавом Фелингер је довољно рекао о себи и какве су му намјере. Шта се има причати даље о особи, не могу рећи ни човјек јер то није човјек, који је позивао да се са Ташмајдана уклони споменик трогодишњој дјевојчици Милици Ракић која је само једна од недужних жртава агресије НАТО савеза на Србију 1999. године“, истакао је Додик.

Такође, додао је Додик, о каквом провокатору и мрзитељу свега српског говори и то да је приликом посјете Београду свакодневно провоцирао ширећи заставу Албаније и позивајући грађане Србије на “обојену револуцију”.

Он је нагласио да такав монструм не заслужује никакав коментар, а да има било какве правде његови налози на друштвеним мрежама би давно били угашени и таквим ликовима би било забрањено да било гдје објављује своје насилничке србомрзачке коментаре.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести