НОВОСТИ

Додик уочи одласка у Русију: Нећемо дозволити да БиХ уведе санкције Москви

03/06/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик саопштио је за Спутњик да ће присуствовати Санкпетербуршком економском форуму и нада се да ће се састати са руским предсједником Владимиром Путином, као и шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом. Додик је такође нагласио да Република Српска неће дозволити БиХ да на нивоу цијеле земље уведе санкције Москви.

Милорад Додик

– На нивоу државе БиХ не постоји ниједна одлука о увођењу санкција, односно, санкције Русији званично нису уведене. Најбоља потврда тога је мој недавни састанак са високим европским званичницима, који су питали када ћемо већ једном увести санкције Русији? То значи да санкција нема и тако ћемо и наставити, иако је то веома тешка позиција – истакао је Додик.

 

Према његовим ријечима, Запад свакодневно захтијева од Републике Српске у склопу БиХ да подржи санкције Русији.

 

– Не могу да будем захвалан Американцима који чак и не желе да чују шта мислимо, али покушавају да одлуче. У томе је суштина проблема, они не разговарају са нама, али одлучују о нама – подвукао је Додик.

 

Поред тога предсједник Српске је казао да се нада да ће се на маргинама “Међународног економског форума” који ће се одржати од 5-8. јуна у Санкт Петербургу сусрести са Путином и Лавровом.

 

Главна тема догађаја је “Основ мултиполарности – формирање нових центара раста” и открива тачке улагања заједничких напора држава, бизниса и друштва ради стварања услова одрживог развоја земље уз узимање у обзир националних приоритета.

Додик већ много година заредом учествује на форуму.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести