НОВОСТИ

Додик упутио писмо подршке: Будућност Русије у политици Владимира Путина

15/03/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је писмо подршке Владимиру Путину, самосталном кандидату на предсједничким изборима у Руској Федерацији, пожељевши му још једну побједу која би несумњиво значила даљи напредак и развој пријатељске Русије, као и унапређење односа и јачање сарадње са Републиком Српском.

 

 

– Руски народ ових дана бира своју будућност. Увјерен сам да је њихова будућност у политици коју водите и да ће њихов избор бити Владимир Путин. Ови избори су од великог значаја за братску Русију, али и за нас који у Вама гледамо великог државника и пријатеља Републике Српске и српског народа у цјелини – истакао је предсједник Српске у писму подршке упућеном Путину.

 

Додик је указао да напредак који је Русија остварила под вођством Владимира Путина доказује исправност политике коју води, а која је усмјерена на очување јединства, суверенитета и безбједности земље, свих хришћанских вриједности, традиције, историје и културе.

 

– Вјерујем да ће грађани Руске Федерације и на овим изборима препознати и својим гласом наградити Ваш патриотизам, оданост отаџбини, као и рад и труд који сте уложили за бољу будућност Русије и руског народа, указујући Вам повјерење и за наредни предсједнички мандат – истакао је Додик.

 

Предсједник Додик је нагласио да је и за Републику Српску, али и српски народ у цјелини од изузетне важности да на мјесту предсједника Руске Федерације буде Владимир Путин, лидер са визијом и јасном политиком која је усмјерена на добробит руског народа, просперитет и напредак земље, саопштено је из Кабинета предсједник Српске.

 

Подсјетивши да Република Српска и Руска Федерација већ традиционално имају добре односе, Додик је изразио наду да ће тако бити и у будућности на обострано задовољство.

 

– Много је учињено у нашој досадашњој сарадњи и сматрам да се политичка и економска сарадња може подићи на још већи ниво. Досадашњим блиским односима и братској сарадњи Републике Српске и Руске Федерације дали сте лични печат и допринос и увјерен сам да ће тако бити и након ових предсједничких избора, те да ће руски народ изабрате најбољег кандидата – Владимира Путина – истакао је Додик.

 

Предсједник Српске пожелио је Путину много среће, успјех на предсједничким изборима и убједљиву побједу која би обезбиједила бољу, сигурнију и мирнију будућност за све.

 

У Русији је почело гласање на изборима за предсједника Русије. Први ће своје право гласа искористити становници Камчатке, гдје су бирачка мјеста већ отворена – гласаће се од 8.00 до 20.00 часова од 15. до 17. марта.

 

Централна изборна комисија /ЦИК/ је регистровала четири предсједничка кандидата Николај Харитонов /Комунистичка партија/, Леонид Слуцки /ЛДПР/, Владислав Даванков /Нови људи/ и Владимир Путин самостални кандидат.

 

ЦИК ће саопштити прелиминарне резултате гласања ујутро, 18. марта. Комисија ће изаћи са првим резултатима у 21.00 час у недјељу, 17. марта.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести