НОВОСТИ

Додик: Вјера у васкрсење утврђује у истини да зло нема посљедњу ријеч

04/05/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је предстојећи Васкрс и истакао да вјера у васкрсење у данашњим околностима јесте оно што свакодневно човјека снажи и утврђује у истини да зло нема посљедњу ријеч.

 

 

У честитки поводом највећег хришћанског празника Васкрса Његовој светости патријарху српском Порфирију, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима, Додик је пожелио да ово празнично вријеме дочекају и проведу у духу вјековне традиције српског народа.

– У околностима у којима живимо, вјера у Васкрсење, у добро и правду јесте оно што треба да нас свакодневно снажи, те да нас утврди у истини да зло нема последњу ријеч – истакао је предсједник Републике.

Он је указао да сви православни празници, свакако и Васкрс, упућују на породичне вриједности које окупљају и које су српски народ одржале.

– Сабрани у храмовима и у топлини наших домова, сједињени у љепоти комшијских и пријатељских односа, стичемо личну и колективну снагу. Стога, нека Васкрсење Христово свима донесе тако потребну радост и утјеху. Христос васкрсе – Ваистину васкрсе – навео је Додик

СПЦ прославиће сутра Васкрс, највећи хришћански празник.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести