НОВОСТИ

Додик-Вучић: Датум Сабора српског народа биће одређен након гласања о резолуцији о Сребреници

28/04/2024

Предсједник Србије Александар Вучић прихватио је данас идеју предсједника Републике Српске Милорада Додика да датум одржавања Сабора српског народа буде одређен непосредно по окончању одржавања Генералне скупштине УН и гласања о резолуцији о Сребреници.

 

 

Додик је затражио од Вучића да Сабор српског народа, Србије и Српске, буде одржан одмах по усвајању резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН, јер, како каже, српски народ мора да пружи снажан одговор на најтеже моралне, правне и политичке дисквалификације које су против њега припремљене, саопштено је из Кабинета предсједника Србије.

Додик и Вучић на састанку у Београду разазматрали сва актуелна питања из региона, наводи се у саопштењу.

Вучић је посебно извијестио Додика о активностима Србије и њене делегације у УН поводом приједлога Њемачке и других великих сила да се усвоји резолуција о Сребреници.

Вучић је истакао да је ситуација по српски народ веома тешка и сложена и да је сасвим јасно да ће велике западне земље покушати да изгласају резолуцију, готово по сваку цијену.

Такође, Вучић је обавијестио Додика да је Србија уложила максималне напоре да заштити не само виталне интересе српског народа, већ и истину и међународно право.

Додик је обавијестио Вучића о посјети Руској Федерацији и резултатима те посјете.

О свим економским пројектима и другим видовима сарадње, предсједници Вучић и Додик разговараће 1. маја у Београду.

Остале Вијести