НОВОСТИ

Додик: Злоупотреба масовних убистава с циљем дестабилизације Србије уз помоћ страних служби

06/06/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је веома јасно да се страдање дјеце и грађана у двије незапамћене трагедије у Србији злоупотребљава и користи за елиминисање власти предсједника Александра Вучића, који истрајава све ово вријеме на српском становишту које, нажалост, увијек повлачи и силне ризике и личне жртве.

 

 

На питање Срне да прокоментарише најновија дешавања у Србији, Додик је одговорио да је то ствар политичких процеса и да све личи на оно што је Република Српска прошла у блиској прошлости када је још неразјашњења смрт младића Давида Драгичевића из Бањалуке злоупотребљавана дужи период за обрачун са власти у Српској.

– Ми смо прошли нешто слично са групом “Правда за Давида” иза које је стајала опозиција у Републици Српској и британска обавјештајна служба. Та служба је очигледно умијешана и у ове немиле догађаје посљедњих дана у Србији, производећи дезинформације и страх и правећи друштвени амбијент у коме преовлађује екстремистичко понашање против актуелне власти. Убијеђен сам да су инспиратори и произвођачи и овог нереда у Србији Британци односно њихове тајне службе са својим сарадницима из Србије. Они су у случају “Правда за Давида” код нас, јер британске службе раде то безочно, ишли тако далеко, да је случај несрећног младића дошао до правосуђа БиХ, а све с циљем да на мене пребаце одговорност и оптуже ме за наводно саучесништво у овом трагичном догађају. Када су откривени, побјегли су из Српске, уз помоћ домаћих сарадника и тако избјегли хапшење. Увјерен сам да је у Србији на сцени исти сценарио – истакао је Додик.

Предсједник Српске зато сматра да без сумње иза овога што се дешава у Србији стоји британска обавјештајна служба која покушава да искористи двије велике трагедије у Основној школи “Владислав Рибникар” и Младеновцу како би елиминисали Вучића и његову власт.

– Протести јасно говоре шта је њихов циљ, а то је искоришћавање трагедија и масовних убистава младих људи, да би посредством улице, протестима, Александар Вучић био склоњен са власти. Увјерен сам и понављам да су и у Србији, као и код нас у Републици Српској, исти ментори – припадници британске обавјештајне службе – нагласио је Додик и оцијенио да ове гнусне злоупотребе трагедија неће престати док се не уништи страни обавјештајни епицентар у Београду.

Додик је истакао да је монструозно вршљање страних служби по овим просторима које слично као што су и њему радиле, покушавају на Вучића да пребаце одговорност за трагична дешавања у школи ” Владислав Рибникар” и Младеновцу.

– Зато сам увјерен да су ментори исти, сценарио исти и циљ исти – рушење власти и дестабилизација Србије. Било чији недужни живот и било која трагедија не могу и не смију бити злоупотребљаване и кориштене као платформа за политички обрачун са било ким – поручио је предсједник Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести