НОВОСТИ

“Дошли смо да покажемо колико нам је стало” Вучић и Додик за трпезом са мјештанима Памбуковице

10/03/2024

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је позвао предсједника Републике Српске Милорада Додика да с њим посјети Памбуковицу код Уба како би у то село дошла два предсједника и да би они у Европи схватили колико је њима до Памбуковице стало.

 

 

Вучић је рекао да није случајно изабрао Памбуковицу, нагласивши да су толико велики притисци на Србију да би сви да уређују све у Србији, па чак и то какво ће јагње јести.

 

-Рекао сам да ми је једна Памбуковица важнија од свих њих, да ми је свако дијете, сваки човјек, свака кућа важнија од сваких од њих. И када будем штитио интересе Србије, имајте у виду да ћу штитити прије свега вас – поручио је Вучић.

 

Након топле добродошлице, предсједници Вучић и Додик су позвали мјештане да заједно са њима сједну за заједничку трпезу.

 

Вучић је навео да ће за седам дана кренути асфалтирање 12 километара пута од овог мјеста до Уба, а након тога и дионица Шабац-Ваљево, јавља Срна.

Додик: Доказ да смо један народ

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је током посјете села Памбуковица код Уба да многа села у Српској и Србији имају иста имена и да је то доказ да смо један народ.

 

– Србија се развила и то се примјети – истакао је Доди.

 

Истакао је да је Вучић је несумњиво подигао капацитете Србије.

 

– Ништа се не може урадити без државе – истакао је Додик.

Истакао је да и народ у Српској увијек Вучића дочекивао са емоцијама.

 

– Вјерујем у наш народ – истакао је Додик.

 

Додик је истакао да и Србима у Републици Српској стално покушавају да уруше идентитет и да кажу да нису народ и да им наметну да не гледају у Србију.

– Ми упорно гледамо у Србију. Они мисле да је то неки инат, да могу да направе БиХ насиљем према Србима, тврдећи да треба да изградимо наш идентитет, да је Србија далеко – рекао је Додик.

Коментаришући то што је Вучић данас Памбуковичанима обећао пут, Додик је рекао да се то може само када је сређена држава. Додик је нагласио да је више од демократије то када неко дође и каже да ће да направи 12 километара пута.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести