НОВОСТИ

“Džaferović prekraja istoriju, prikriva zločine nad Srbima”

12/05/2021

Tvrdnja člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da je tzv. Armija BiH bila antifašistička je grubo i surovo prekrajanje ne tako davne istorije u kojoj su mučki i zvjerski ubijani Srbi, rekao je Aleksandar Glavaš.

 

Aleksandar Glavaš

Aleksandar Glavaš

 

Glavaš tvrdi da je tzv. Armija BiH činila je zločine ne samo protiv Srba već i protiv Hrvata kao i  protiv sopstvenog naroda u AP Zapadna Bosna.

 

– Postoje fotografije i video zapisi koji pokazuju i dokazuju kakva je zlodjela počinila, a koliko je bila antifašitička govori i činjenica da danas i ne postoji. Nažalost mnogi zvjerski zločini tzv. Armije BiH nisu do danas procesuirani i zločinci slobodno šetaju ulicom, rekao je Glavaš i podsjetio da je samo na sarajevskom području ubijeno je 10 hiljada Srba.

 

– O zločinima koje su počinili pripadnici odreda El Mudžahid koji je djelovao pod okriljem tzv. Armije BiH suvišno je i govoriti jer su počinila zvjerstva nezamisliva zdravom ljudskom razumu, rekao je Glavaš.

 

On je naveo da presuda protiv komandanta  tzv. Armije BiH generala Rasima Delića najbolje svjedoči o njenom pravom karakteru, te podsjetio da upadi tzv. Armije BiH pod vođstvom Nasera Orića u srpska sela na području Bratunca i Srebrenice svjedoče o zvjerskim zločinima protiv civilnog stanovništva.

 

Prema službenim podacima oko 1.600 Srba još uvijek se vode kao nestali.

 

– Bošnjačke političke elite činile su i sve čine da prikriju zločine tzv. Armije BiH, i satanizovanje ubijenih i pogubljenih Srba je u funkciji zataškavanja i prikrivanja ratnih zločina i procesuiranja odgovornih, ali i zataškavanja istraga o zločinima. I ovo posljednje lažno glorifikovanje tzv. Armije BiH je revizija ne tako davne istorije i ako Džaferović misli da će na ovaj način prekrojiti istoriju grdno se vara. Srbi su bili i ostali junački narod i zločine nećemo nikad zaboraviti, rekao je Glavaš.

 

On je podsjetio da je Džaferović tokom rata obavljao visoke dužnosti u bezbjednosnoj službi pa su ga i njegovi koalicioni partneri iz HDZ-a optužili da je islamskim borcima iz jedinice El Mudžahid odobravao državljanstva BiH, među kojima su međunarodni teroristi koji su izveli teroristički napad 11.09.2001. u Njujorku.

 

– I kao takav Džaferović ne može predstavljati državni vrh BiH jer su njegovi javni istupi motivisani isključivo prikrivanjem ratnih zločina, rekao je Glavaš.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести