НОВОСТИ

Епископ будимски угостио Цвијановићеву “Посјета значајна за српску мањину у Мађарској”

24/01/2023

Његово преосвештенство епископ будимски Лукијан указао је данас на значај посјете српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић Епархији будимској на пољу бриге о српској православној националној и вјерској мањини у Мађарској, којој овакве посјете дају на значају у тамошњем друштву.

 

 

Поздрављајући делегацију БиХ на челу са предсједавајућом, владика Лукијан је нагласио значај оваквих сусрета и на државном нивоу између Мађарске и БиХ, односно Републике Српске, саопштено је из Епархије будимске.

У оквиру посјете Епархији, Цвијановићева је обишла Саборну цркву и Епархијски музеј гдје се упознала са богатим културно-историјским насљеђем Срба у Мађарској.

Драго ми је да сам имала прилику да посјетим Епархију и да разговарамо о важним стварима, као и да видим све вриједности и старине, које показују један временски пресјек. Задовољна сам начином како се Мађарска опходи према ономе што имамо овдје – рекла је Цвијановићева и додала да је импресионирана приказом и људима који у Епархији воде бригу о свему.

У пратњи Цвијановћеве су били и амбасадор БиХ у Мађарској Биљана Гутић Бјелица, амбасадор Мађарске у БиХ Кристијан Поша, као и представници хрватског и бошњачког народа и службеници Предсједништва, наведено је у саопштењу.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести