НОВОСТИ

“Гарда Пантери” тражи извињење од Радослава Дончића због злоупотребе бораца ВРС

23/10/2023

“Града Пантери” огласила се поводом, како наводе, злоупотребе споменика палим борцима на Кострешу и бораца у политичке сврхе, а што је учинио народни посланик Радослав Дончић тиме што је организаовао протест за наводно бољи положај бораца. Из овог удружења додају да је Дончић од раније познат по манипулацијама када је у питању ратни стаж, те да се лично он борио за умањење буџета борцима док је био предсједник Скупштине општине Градишка.

“Најоштрије осуђујемо злоупотребу споменика погинулим борцима на Кострешу и бораца у политичке сврхе како је то учинио народни посланик Радослав Дончић организацијом протеста за наводни бољи положај бораца.

Mи као удружење смо увијек за активности које ће довести до бољег положаја бораца. Шокирани смо сазнањем да је Дончић више од годину дана од 1994. до краја рата гдје је био у радној обавези у Градишци уписао као ратни стаж и да је приликом ревизије то откривено, иако сам сада тражи ревизију, исти је покушао да обмане борачку организацију.

Злоупотребивши споменик на Кострешу и борце исти је слао поруке да треба ревизија бораца, а сам је манипулисао борачким стажом.Након рата господин Дончић је 20 година на власти и у самој Градшци је познат као неко ко је као Предсједник скупштине општине Градишка потписао одлуку о умањењу буџета борцима Градишке за 150 000км. Исти никад није износио проблеме бораца него је уживао у дебелој плати и бенефитима власти.

На самом митингу Дончић је покушао себе представити као борца, а вријеђати све друге који не мисле као он.

Тражимо од Дончића да се јавно извине породицама погинулих бораца и борцима које је на један крајње безобразан начин злоупотребио”, закључују из Гарде Пантери.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести