НОВОСТИ

“Гласао сам у складу са својим мишљењем, али и мишљењем 90 одсто становника Српске“

13/10/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је да је поносан што је је једини гласао против резолуције Парламентарне скупштине Савјета Европе (ПССЕ) у Стразбуру о Русији и Бјелорусији, наводећи да је поступао у складу са тим како сам размишља, али и како мисли 90 одсто становника Републике Српске.

 

 

“Против Русије се води невјероватна антируска кампања. У животу нисам доживио ту антируску хистерију, па ево сада и у тијелу које се зове Савјет Европе, из кога су Русију избацили на силу. Ситуација ме мало подсјетила на Србе деведесетих година 20. вијека када су били приказани као најлошији момци на планети. Сада се, нажалост, то дешава Русима”, истакао је Вујичић за Раша тудеј Балкан.

Према његовим ријечима, заборавља се да је Русија дала немјерљив допринос и да је тадашњи СССР заслужан што је фашизам у Европи срушен.

“Али, овдје очигледно влада наратив ‘ако ниси са мном и са мојом политиком која је у овом тренутку против Русије онда си против свих'”, оцијенио је Вујичић, додавши да “не може да се уклопи у такав стереотип гдје се етикетира један народ и једна земља без икаквог разлога и икаквог основа”.

О нацрту резолуција, рекао је он, расправља се на комитетима, али се никад није чуо ни један једини глас против.

“Наравно, представници Украјине су имали могућност да изнесу ставове који су, благо речено, антируски. Али нико није имао могућност да чује другу страну. То је један потпуни стереотип који није примјерен политици Европе 21. вијека”, рекао је Вујичић.

Он је додао да му се послије гласања нико није обратио.

“Једини сам имао другачије мишљење о тим ставовима који су крајње тенденциозни. Могу слободно да кажем да сам био једини глас разума у мору антируске хистерије и антируског популизма”, навео је Вујичић.

Парламентарна скупштина Савјета Европе усвојила је јуче резолуцују којом је оптужила Русију и њене лидере за сукобе у Украјини.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести