НОВОСТИ

Говедарица: Радимо анализу о покушају одузимања српског насљеђа; Доставићемо је институцијама Српске и Србије, али и Синоду СПЦ

07/11/2023

Правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица рекао је да Правобранилаштво припрема анализу, након које ће информацију доставити свим инситуцијама Српске, али и властима Србије, те Синоду Српске православне цркве о покушају одузимања српског насљеђа.

– Имајући у виду све што се дешава око националних споменика у БиХ, покушају отимања власништва Српске,  Правобранилаштво заједно са колегама из других институција ради свеобухватну анализу. Тачније анализирамо преко 100 одлука, гдје је власник националних споменика српског народа Спрска православна црква, а гдје није тражено њихово мишљење. Такође, ту је и 40, 50 одлука гдје је јавно добро власништво Републике Српске – каже Говедарица.

 

Истиче да праве анализу, јер су, како истиче, као Правобранилаштво дужни да као законски заступник упознају институције Српске, али и Србије о покушају отимања српског насљеђа.

 

– Анализа ће бити достављена и Синоду СПЦ. Једноставно, ми нисмо дужни то да урадимо само са правне стране, већ и са људске и духовне – навео је Говедарица.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести