НОВОСТИ

Градоначелници и начелници честитали Дан Републике!

09/01/2024

Градоначелници и начелници градова и општина у Српској, упутили су честитке поводом 9. јануара, Дана Републике.

 

 

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић, грађанима Српске је казао да је Српска земља свих народа који у њој живе.

“Девети јануар желим да честитам свим Србима у Републици Српској, али и свима онима који живе у Републици Српској јер је Српска земља свих народа који у њој живе”, истакао је Грујичић те додао:

“Ми ћемо у Сребреници прославити овај дан као и сваке године, на достојанствен начин, да окупимо што више грађана Сребренице”, навео је Грујичић.

Начелник општине Милићи Марко Савић

Марко Савић, начелник општине Милићи, рекао је да је 9. јануар симбол слободе.

“Девети јануар је симбол слободе, Републико Српска срећан ти рођендан! Грађани, браћо и сестре, срећан вам Дан Републике. У здрављу и весељу да га дуго славимо и уживамо. Ми као општина Милићи ћемо обиљежити на начин како то доликује. Имаћемо свечану академију и полагање вијенаца”, каже Савић.

Начелник општине Источни Мостар Божо Сјеран

“Поштовани грађани Републике Српске, поводом дана Републике упућујем вам искрене честитке. На данашњи дан 1992. године у миру је настала Република Српска као одраз жеље српског народа да опстане на овим просторима. Зато је Српска гарант и завјет нашег опстанка. Управо због тога треба да будемо поносни на њу и све оне који су своје животе дали за одбрану Републике Српске, а на нама је и млађим генерацијама је да је чувамо и волимо”, нагласио је Сјеран.

Начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић

“Свим грађанима срећан највећи празник 9. јануар. Светиња за коју су наши саборци дали највриједније, а доста њих и своје животе. Тиме су нас задужили да га достојанствено обиљежавамо и прослављамо. Нема цијене за коју би се одрекли тог датума. Зато својим присуством увеличајмо највећи догађај. Нека то буде за памћење. Живио 9. јануар, живјела Република Српска, срећан ти рођендан Републико”, рекао је Кљајић.

Начелник општине Костајница Никола Јањетовић

“Желим свим грађанима Републике Српске да честитам 9. јануар, Дан Републике и пожелим много здравља и среће у наступајућој години”, каже Јањетовић.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић

“Испред општине Источни Стари Град, свим становницима Републике Српске желим срећан девети јануар”, нагласио је Гашановић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић

“Искористио бих прилику да свим грађанима Републике Српске честитам Дан Републике. Веома је важно да смо сложни, јединствени и да смо заједно. Ове године ‘Симбол слободе’ је порука за све нас. То је нешто што желимо, а сматрамо да није много. Желимо слободу. Желимо да наш народ у наредном периоду ужива у слободи која је прије 32 године остварена. Створена је Република Српска. Хвала свима који су се борили да ми уживамо у Републици Српској, али исто тако да се боримо да она буде још јача и снажнија и да се изборима са свима онима који не мисле тако. Надам се да ће порука бити послата свима који не мисле да треба да буде тако, него да они пожеле нама оно што желе њима. Значи њихове републике имају слободу, тако да исто и наша има слободу”, рекао је Ћурић.

Начелник општине Шипово Милан Ковач

“Свим грађанима Републике Српске и свим добрим људима желим да честитам у своје име и у име општине Шипово да честитам Дан државности Републике Српске. Да честитам рођендан нашој Републици. Српска је услов опстојности и опстанка српског народа на подручју западно од Дрине. Зато смо сви радосни и весели да имамо прилику да јој честитамо рођендан и да пожелимо да дуго траје”, поручио је Ковач.

Градоначелник Прњавора Дарко Томаш

“У име грађана града Прњавор, свим грађанима Републике Српске желим да честитам овај велики и посебан празник. Да честитам Дан Републике Српске и крсну славу Републике Српске. Република Српска јесте производ борбе, одлучности, храбрости, али прије свега љубави и народа који овдје живи. Република Српска не може да буде полигон за политичке игре. Она је право грађана који у њој живе, али уједно она је и обавеза свих нас. Зато имамо обавезу да је чувамо, бранимо и да је сваким даном развијамо. Од сваког појединца зависи њена снага. Зато позивам све грађане да сваког дана учинимо мали напор, позитиван напор, да развијамо своју породицу, своју заједницу, а самим тим и Српску. Желим да нас позовем на једно додатно јединство, да будемо јединствени и храбри колико су били и борци када су бранили Републику Српску. Још једном нека је срећан дан и крсна слава Републике Српске”, каже Дарко Томаш.

Начелник општине Рогатица

“Дан Републике који не можемо никако заобићи је на нивоу светиње коју смо створили. Треба да будемо живи и здрави и срећан Дан Републике”, каже начелник општине Рогатица, Миодраг Јагодић.

Начелник општине Фоча

У име општине Фоча, и као човјек и као начелник, желим свим становницима Републике Српске да честитам Дан Републике. Најзначајнији тренутак у историји Републике Српске. Као и Република Српска, тако и овај дан су за нас светиња. Наш понос, понос потомака, који су поносни на претке”, каже начелник општине Фоча, Милан Вукадиновић.

Градоначелник Добоја

“Свим грађанима града Добој, Републике Српске користим прилику да честитам Дан Републике, 9. јануар”, рекао је градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Градоначелник Лакташа

“Поштовани грађани Републике Српске поводом деветог јануара, Дана Републике, упућујем вам најискреније честитке. Републику Српску морамо поносно и љубоморно чувати и бранити од свих изазова и пријетњи. Желим вам свима мир и благостање уз жељу да се се наша Република гради и развија како би обезбиједили бољу будућност за нове генерације и за све нас”, каже градоначелник Лакташа, Мирослав Бојић.

Начелник општине Станари Радојица Ћелић

Поштовани грађани Републике Српске, драги суграђани општине Станари. Упућујем вам искрене честитке поводом Дана Републике Српске уз најбоље жеље за добро здравље, срећу и сваки напредак. Република Српска је трајна категорија и створена је на олтару отаџбине. У Српској има довољно мјеста за све људе добре воље без обзира на њихову вјерску, националну или било коју другу припадност. Све док је тако, не треба да бринемо за њену будућност. У нади да ћемо сваки њен наредни рођендан прослављати у бољим околностима у односну на претходне, желим вам све најбоље. Живјела Република Српска”, каже начелник општине Станари, Радојица Ћелић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић

“Као што је био патриотизам прогласити Републику Српску у миру, а нажалост крвавим отаџбинским ратом је учинити слободном територијом, данашњи патриотизам је борити се за сваког човјека, праведније друштво. Бољи статус и положај ратних војних инвалида, потомака и питомаца погинулих бораца и свих других људи који живе у Републици Српској”, каже Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине.

Начелник општине Доњи Жабар Перо Павловић

Драги грађани широм Републике Српске. Девети јануар је празник наше Републике. Овај празник је прилика да се присјетимо наших предака и њихове храбрости у борби за слободу и независност. Нека мир, љубав и просперитет прате нашу Републику Српску и њене грађане. Срећан ти рођендан, моја Републико”, каже Перо Павловић, начелник општине Доњи Жабар.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести