НОВОСТИ

“Граница постоји” на Црвеном брду: Грађани Српске сачуваће сваку њену стопу и институцију

03/11/2023

Више хиљада грађана кренуло је у мирну шетњу са локације Црвено брдо према ентитетској граници између општина Угљевик и Теочак, чиме је завршен скуп подршке институцијама Републике Српске под мотом “Граница постоји”.

 

 

Окупљени до границе носе заставе Републике Српске и велику заставу са ликом предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Са скупа, којем је присуствовало око 2.800 људи, упућена је порука да Српска постоји и да ће њени грађани сачувати сваку њену стопу и институцију.

Скупу су присустовали министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић, генерални секретар предсједника Српске Јелена Пајић Баштинац, као и вршилац дужности директора “Службеног гласника” Милош Лукић.

Скупови “Граница постоји” претходно су одржани у Љубињу, Језеру, Новом Горажду, Пелагићеву, Добоју, у општини Источни Стари Град, Рибнику, Фочи, Оштрој Луци, Власеници, Источном Новом Сарајеву, Лопарама и Невесињу.

Окупљања народа почела су 1. септембра након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило скуп испред правосудних институција у овом граду, чија је намјера била да се изрази незадовољство због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Српске Милоша Лукића.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести