НОВОСТИ

“Граница постоји”: Велики број грађана у Новом Горажду

13/10/2023

На међуентитетској граници у Доњој Сопотници у Новом Горажду у току је скуп “Граница постоји” у знак подршке институцијама Републике Српске.

 

 

И овом скупу као и свим претходним присуствује велики број грађана, њих око 2.800.

Начелник општине Ново Горажде Мила Петковић рекла је да грађани овим мирним скупом желе да покажу да се оштро противе сваком облику формалног и неформалног ревидирања Дејтонског споразума, који је полазна основа за миран суживот и опстанак народа на овим подручјима.

Скупу под мотом “Граница постоји” присуствују савјетник предсједника Републике Српске Бранислав Окука, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, начелници општина Ново Горажде Мила Петковић, Рогатице Милорад Јагодић, Фоче Милан Вукадиновић. Присутни су и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, те бројни грађани Вишеграда, Новог Горажда и Рудог.

Претходни скуп одржан је 6. октобра на међуентитетској граници у Пелагићеву.

Осим у Пелагићеву, скупови подршке су одржани у Добоју, на Лапишници у општини Источно Стари Град, Рибнику, Фочи, Оштрој Луци, Власеници, Источном Новом Сарајеву, Лопарама и Невесињу.

На скуповима под мотом “Граница постоји” који су почели 1. септембра грађани су исказали противљење због подизања оптужница правосуђа БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести