НОВОСТИ

Граорац: Пред Судом БиХ данас бранимо институције Српске

06/12/2023

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац поручила је да се на данашњем рочишту предсједнику Републике Српске Милораду Додику пред Судом БиХ у Сарајеву бране институције Републике Српске, за које су српски очеви и синови дали животе.

– Против предсједника Додика се води насилан судски процес у којем треба процесуирати предсједника који је стао иза одлука Народне скупштине Републике Српске, те вршиоца директора дужности директора `Службеног гласника` јер је те одлуке објавио – рекла је Граорчева Срни.

 

Граорчева је истакла да траје напад на Републику Српску, да се уништи и нестане оно што су Срби крвљу платили, јер им је Српска трн у оку.

 

– Не дамо Републику Српску и бранићемо је свим средствима. Данас смо ту да покажемо јединство српског народа, заједништво у борби за очување наших институција – поручила је Граорчева, која ће данас присуствовати рочишту у Сарајеву.

 

Она је рекла да тражи да се Суд БиХ бави процесуирањем ратних злочина над српским становништвом, јер је то много прече и битније од процеса који нема правну основу.

 

– Када се Суд БиХ почне бавити злочинима за које постоје докази, можемо говорити о некој заједничкој будућности у оквиру Дејтонског мировног споразума – закључила је Граорчева.

 

Пред Судом БиХ за данас је заказано рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

 

Додик и Лукић су 16. октобра на рочишту у Суду БиХ рекли да не разумију оптужницу, након чега је констатовано да су се оптужени изјаснили да нису криви.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести