НОВОСТИ

Храбри полицајци – понос Републике Српске

26/12/2023

Нису се плашили да ризикују свој живот да би спасили туђи. Нису се двоумили да скоче у ватру, воду, пред метак. 36 припадника МУП-а показали су професионалност и пожртвованост да дјелу.

 

 

Међу њима је и Слободан Сарафијановић. Док је мушкарац на њена пуцао, он га је савладао, и отео пушку. Mетак је пуком срећом завршио у Слободановој јакни.

“Уочио сам лице с пушком, јасно му рекао бави пушку, полиција, он се оглушио и упреио пушку у мене и испалио један метак ,захватио сам за цијев пушке, десном руком одгурнуо лице тако да је пао на тло”, рекао је Слободан Сарафијановић, полицијски службеник ПС Добој 2.

Младића из набујале Саве са колегама спасио је Зоран Шмитран. Посебан је каже то осјећај и не може се тек тако описати.

“Ја сам из градског парка видио у дубини млађе мушко лице, само је глава била изнад воде, брзом интервенцијом било је још три полицијска службеника брзо сам дошао, остварио комуникацију храбрио сам га и на наговор успио сам га извући из ријеке”, рекао је Зоран Шмитран, полицијски службеник ПУ Градишка.

Да спасава животе у Турској кренуо је његов колега из бијељинске полицијске управе. Након разорног земљотреса наћи живе испод рушевина је каже несвакидашња радост.

“Ми смо вршили потрагу, и проналазак преживјелих особа свакодневно смо траћили преживјеле у рушевинама, што је резултирало успјешно, нашли смо једну госпођу са њене двије кћерке”, рекао је Армин Хамидовић, полицијски службеник ПУ Бијељина.

Поносан је МУП на њих, каже и министар. Доказ су да је управо МУП снага на коју Република Српска може да рачуна.

“Ни један од њих не сматра да је учинио нешто велико,они сматрају да је то дио њиховог редовног посла и то је за мене највећа вриједност и највећа похвала и понос Републике Српске”, рекао је Синиша Каран, министар унутрашњих послова Републике Српске.

МУП Српске остаје једна од институција од највећег повјерења грађана. Управо у част Републике Српске и њеног рођендана 9. јануара полицајци су добили признања.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести