НОВОСТИ

Илић: Опозиција покушава да скрене пажњу са протеста подршке институцијама Српске

01/09/2023

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Младен Илић рекао је за Срну да опозиција својим дјеловањем покушава само да скрене пажњу са протеста који се данас организују широм Републике Српске, и да су неоправдани захтјеви за сазивањем посебне сједнице јер нису прекршени раније усвојени закључци.

 

 

– Грађани су показали шта мисле о представницима и политици опозиције. Покушавају сада да играју политичку игру што им иде јако лоше – истакао је Илић.

Он је поновио да је јасна процедура сазивања посебне сједнице Народне скупштине, и да између осталог, мора постојати довољан број посланика за покретање такве иницијативе, што они немају.

– Сви закључци Народне скупштине су на снази, ниједан од њих није прекршен и уколико дође до промјене или кориговања закључака о томе ће расправљати Народна скупштина. Опозиција са бројем посланика у Народној скупштини није фактор који може доносити одлуке – закључио је Илић.

Илић је навео да ће данас учествовати на протестима који се организују на граници Републике Српске и Федерације у знак подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и директору “Службеног гласника” Милошу Лукићу, јер је Тужилаштво против њих подигло оптужницу због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Одбор за заштиту права Срба у Федерацији БиХ предао је захтјев за одржавање протеста испред Суда и Тужилаштва БиХ, али је МУП Кантона Сарајево одбио захтјев. Протест није отказан, те је организован у неколико општина и градова које граниче са Федерацијом БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести