НОВОСТИ

Илић: Устав Српске најважнији акт српског народа у модерној историји

27/02/2024

Предсједник Законодавног одбора Народне скупштине Републике Српске Младен Илић изјавио је Срни да је Устав Републике Српске темељ на којем Република функционише и најважнији акт који је српски народ донио у модерној историји.

– Доношењем овог устава јасно смо дали до знања да желимо живјети у слободној земљи у којој имамо загарантована сва права – истакао је Илић.

 

Он је додао да сви политички фактори, али и грађани Републике Српске, имају обавезу да чувају Устав.

 

– Могу прихватити чињеницу да се одређене политике или ставови некада разликују, али када причамо од 28. фебруару и ономе што он представља – неопходно је да имао исти став и јединство – закључио је Илић.

 

Скупштина српског народа БиХ донијела је Устав 28. фебруара 1992. године који је једногласно усвојен на темељима Декларације о оснивању и гарантовао је пуну равноправност и једнакост народа и грађана Републике.

 

Највиши правни акт Републике Српске, који је уз одређене амандмане и данас на снази, донесен је прије избијања трагичних сукоба, те једностраног бошњачког и хрватског проглашења независности БиХ након референдума одржаног 1. марта на којем нису учествовали Срби.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести