НОВОСТИ

“Институције Српске су скупо плаћене да би се њима играо Шмит”

16/10/2023

Удружење ветерана “Гарда Пантери” подржало је предсједника Републике Српске Милорада Додика и републичке институције које правосуђе БиХ покушава да обесмисли, али су те институције скупо плаћене да би се њима играо Кристијан Шмит, рекао је Срни предсједник овог удружења Петар Цвијетиновић.

 

– Изјашњавању о кривици предсједника Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора `Службеног гласника Републике Српске` Милоша Лукића пред Судом БиХ, по оптужници Тужилаштва БиХ, је преседан над преседанима. Суди им се по наметнутом закону непостојећег високог представника. То је суђење цијелом српском народу у Републици Српској – истакао је Цвијетиновић.

 

Он је подсјетио да Шмит није високи представник у БиХ и не може да намеће законе по којима се суди највишим функционерима у Српској, те оцијенио да се тим поступком жели обесмислити Република Српска и њене институције.

 

– Ми борци смо уз предсједика и легалне институције које су скупо плаћене да би се њима играо грађанин Кристијан Шмит, који нема никакав значај у Српској. У пуном капацитету подржавамо легалног предсједника Републике Српске и институције, те стојимо на располагању институцијама које су изабрали грађани Српске – поручио је Цвијетиновић.

 

Суд БиХ заказао је за данас рочиште на којем би предсједник Републике Српске Милорад Додик и вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић требали да се изјасне о кривици по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Остале Вијести