НОВОСТИ

Izetbegovićeve ideje padaju u vodu

21/04/2021

Istoričar Aleksandar Raković izjavio je za Srnu da ideja da Srbija, Republika Srpska i Crna Gora treba da budu jedinstvena država dobija sve veću podršku čak i Zapada, dok politika lidera SDA Bakira Izetbegovića za unitarizaciju i “bosnijakizaciju” BiH pada u vodu zbog čega se on ljuti, gubi razum i prijeti ratom Srpskoj.

Izetbegović

Lider SDA Bakir Izetbegović

Raković je poručio da bi Izetbegović dobio “adekvatan odgovor” ukoliko bi pokušao da realizuje svoje namjere.

“Ništa drugo ne možemo da kažemo, osim da će, ukoliko pokuša da izvrši asgresiju na Republiku Srpsku, a on je nju najavio, sigurno dobiti adekvatan odgovor koji će spriječiti da se agresija odigra”, rekao je Raković.

On je istakao da se ne smije ignorisati činjenica da je radikalizam usađen u Izetbegovića koji, očigledno, ne vidi nikakav problem u tome što su Srbi istrijebljeni iz gotovo polovine BiH.

“Sarajevo je bilo treći po veličini srpski grad u Jugoslaviji posle Beograda i Novog Sada, a sada ima svega nekoliko hiljada Srba u Sarajevu i to je posledica politike koju je vodio Alija Izetbegović, a koju sledi Bakir Izetbegović”, izjavio je Raković.

Naveo je da Bakir Izetbegović nema kapacitet da razluči šta su činjenice, a šta su njegove “fantazmagorije”, posebno kad stalno potencira “genocidnost” Srpske i srpskog naroda.

Raković je napomenuo i da je Izetbegović uvjeren u ono što govori, te da se činjenica da je radikalizam u njega usađen ne smije ignorisati.

“To pokazuje njegov islamistički fanatizam. On je fanatik te ideje i pri tom ne može da razluči činjenicu od fantazije. Dakle, Republika Srpska je činjenica i proizvod odbrambeno-otadžbinskog rata koji je vodio srpski narod u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini za očuvanje zajedničke države sa Srbijom i Crnom Gorom koju je Alija Izetbegović sa Tuđmanom i ostalim separatistima razbijao. Dakle, oni su ti koji su izvršili agresiju na Jugoslaviju, a ne obrnuto kako su danas permutovane činjenice”, naglasio je Raković.

On je naglasio da se kod Bakira Izetbegovića to pomiješalo.

“Kod njega ne igra nikakvu ulogu svest da su Srbi u BiH i svi Srbi zapadno od Drine bili izloženi strahovitom genocidu, posebno u Drugom svetskom ratu od hrvatskih i muslimanskih ustaša, a bili su izloženi velikim zločinima i u Prvom svetskom ratu koje su činili upravo prethodnici ove ideje koju Izetbegović zagovara”, naglasio je Raković.

Konstatovao je da u stvari Srbi i ne bi trebalo da se bave onim što je umislio Izetbegović, koji, kako je naveo, krivca uvijek traži u drugom.

“Jer, ako sada budemo analizirali šta su sve Bošnjaci i njihovi ekstremisti napravili u ovom ratu srpskom narodu u BiH, ne bi imali brzi kraj te liste”, dodao je Raković.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je za kanal “O” da ne može reći da neće biti rata i da bi “radije danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom BiH”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести