НОВОСТИ

Јавор: Приједор је поносан што је ове године домаћин обиљежавању Дана сјећања

04/08/2023

Традиција да Република Српска и Србија заједно обиљежавају Дан сјећања на све страдале и прогнане Србе у погрому “Олуја” снажна је порука свима да је српски народ јединствен и сложан и да ће тако бити и у будуће, рекао је градоначелник Приједора Слободан Јавор.

 

Јавор је гостујући у нашем Јутарњем програму нагласио да му је изузетна част што се ове године Дан сјећања обиљежава у Приједору.

 

– Иако је то тужан дан, уједно је и велики за наш град зато што ћемо одати почаст свим људима који су страдали у Олуји, на Петровачкој цести и Сводни – истакао је Јавор.

 

Додао да је сама организација скупа тражила велику пожртвованост градских власти.

 

– Када у ваш град долази највише руководство Српске и Србије, као и патријарх српски Порфирије, све мора бити на врхунском нивоу. Велики број људи је укључен у организацију како би све протекло у најбољем реду – каже градоначелник.

 

Очекује велики број грађана на тргу у Приједору.

 

– Према неким процјенама биће 15 до 20 хиљада људи, што Приједорчана, тако и из других градова. Све је спемно и очекујем да ће све проћи у најбољем реду – нагласио је Јавор.

 

Јавор истиће да је град Приједор међу првима који је прихватио избјеглице из Хрватске, а затим и из западане Крајине.

 

– Хвала свима што су препознали Приједор као мјесто које је пружило руку свим избјеглим људима – рекао је Јавор и позвао све заинтересоване да данас дођу на Трг мајора Зорана Карлице гдје ће у 19.00 часова бити одржан Централни догађај – заједничко обиљежавање Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у погрому “Олуја”, хрватској војно-полицијској акцији 1995. године.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести