НОВОСТИ

Калабухов: Развијамо стратешко партнерство са Српском

11/06/2024

Руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов изјавио је да Руска Федерација жели да настави да развија стратешко партнерство са Републиком Српском.

Игор Калабухов

Калабухов је истакао да се Русија залаже за стриктно поштовање Дејтонског споразума без мијешања нелегитимних странаца, санкција и пријетњи, те поручио да је БиХ потребан компромис.

 

Навео је да се Русија залаже за јачање међународног права.

 

– Данас смо свједоци крсташког рата колективног Запада против Русије – рекао је Калабухов на пријему у Бањалуци поводом Дана Русије.

 

Свечаном пријему присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, премијер Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске, предсједник Вијећа народа Сребренка Голић, народни посланици, представници Српске у заједничким институцијама, представници јавног и политичког живота.

 

Уочи пријема, Калабухов и Додик у Бањалуци су свечано отворили Канцеларију Амбасаде Руске Федерације у присуству високих званичника Републике Српске, представника Српске у заједничким институцијама и Његовог преосвештенства епископа бањалучког Јефрема.

 

Дан Русије обиљежава се у знак сјећања на усвајање Декларације о државном суверенитету Руске Совјетске Федеративне Социјалистичке Републике 12. јуна 1990. године. Овај празник обиљежава се сваке године почевши од 12. јуна 1992.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести