НОВОСТИ

Каран: Покушај извртања једноставне чињенице; Нема релевантне резолуције за Шмита

21/07/2023

На један потпуно нелогичан, нетранспарентан начин и играрије жели се изврнути једноставна чињеница да нема релевантне резолуције за Кристијана Шмита да би га звали високим представником. Зато ће и остати само Шмит, поручио је Синиша Каран министар унутрашњих послова Републике Српске.

 

– Готово 30 година се Устав БиХ мијења на штету Републике Српске и разграђује њен федерални статус разним језичким, лајичким, неправним, административним и различитим широким неисправним тумачењем свега и свачега, почев од Дејтонског споразума и Устава, рекао је Каран реагујући на одговор генералног секретара УН Антонија Гутереса да УН није потписник Дејтонског споразума ни члан ПИК-а, односно Савјета за имплементацију мира, који је, како је наведено, “једино релеватно тијело за именовање високог међународног представника у БиХ”.

 

Подсјетио је да су Анекс 10  и Дејтонски споразум једина мјера – ко има статус високог представника, а то је онај. каже Карана, за кога стране дају сагласност и релевантном резолуцијом се потврди УН.

 

– Све друго су спекулације. Ово је само извртање једне просте чињенице коју понављамо. БиХ нема високог представника. Својом лакрдијом су само потврдили управо то што ми говоримо, нема релевантне Резолуције и нема високог представника – поручио је Каран.

 

Истакао је да Дејтон не препознаје ПИК и да је то антидејтонска институција, политичка институција јаких сила.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести