НОВОСТИ

Каран: Преиспитати потребу функционисања међународне заједнице и арбитражног трибунала за Дистрикт

08/03/2023

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је данас у Брчком да сматра да је дошло вријеме да се преиспита потреба функционисања међународне заједнице у дистрикту и арбитражног трибунала за дистрикт.

 

 

Он је подсјетио да је дистрикт кондоминијум два ентитета, да се Република Српска тако и понаша и да пуне 23 године чини све да се потпуно имплементира коначна арбитражна одлука, те да је укључена у све инвестиционе пројекте у дистрикту.

Каран је навео да је након 23 године коначна арбитражна одлука за Брчко имплементирана и да дистрикт има своје мултиетничке институције које функционишу у пуном капацитету.

Каран, који је и арбитар Арбитражног трибунала из Републике Српске, подсјетио је да је Устав БиХ промијењен само једном и то амандманом један уводећи у коначну арбитражну одлуку дистрикта Брчко у Устав БиХ и дефинишући његов статус.

Он је напоменуо и да Влада Републике Српске има своју канцеларију у дистрикту путем које грађани могу да остваре своја иста права, као и грађани Српске.

– Влада Републике Српске има сјајан пројекат за незапослене родитеље са четворо и више дјеце којима дајемо 750 КМ, плус порези и доприноси. Дистрикту испоручујемо електричну енергију по цијени која је осам пута нижа од тржишне. Имамо и добру сарадњу са Полицијом дистрикта – рекао је Каран новинарима након свечане академије поводом Дана дистрикта.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести